Chawan Mushi
PrinteazaChawan Mushi
Chawan mushi este singurul fel de mâncare japonez, care se mănâncă în mod tradiţional cu lingura. Spre deosebire de cremele de ou, dulci şi compacte, tipice pentru bucătăria occidentală, crema japoneză de ou are o textură aerisită şi este aromatizatâ cu zeamă de peşte dashi, sos de soia şi sake sau vin de orez, constituind o supă sau o gustare ideală pentru o iarnă rece.
Chawan mushi se fierbe pe aburi şi se serveşte în ceşti speciale, glazurate şi cu capac.
Când ridici capacul, nu ştii niciodată ce vei găsi în ceaşca de chawan mushi, deoarece bucătarul poate da frâu liber imaginaţiei sale. Ascunse în crema moale, cu o textură mătăsoasă, poţi găsi ciuperci tăiate, creveti, felii de cârnat de peşte kamaboko, carne de pui tăiată în cuburi, stridii, puţin morcov sau nap ras, castane de apă sau tofu.