Edamame
PrinteazaEdamame
Edamame este numele fasolei de soia, care se culege când este încă verde, înainte de a ajunge la maturitate. Păstăile se freacă bine cu sare si se fierb în apă cu sare cam 10 minute. Se clătesc apoi cu apă rece, pentru a nu se înmuia.
Edamame pot fi mâncate calde, la temperatura camerei sau reci. Se cunosc peste 200 de feluri de edamame, care poartă diverse nume precum „nu spune”, „perle verzi”, „prietenul berii”.
Au feluri gusturi şi preţuri în funcţie de popularitatea de care se bucură. Edamame sunt la fel de apreciate în Japonia, cum sunt arahidele în coajă în America de Nord. Iubitorii lor nu sunt atraşi doar de aroma dulce, de nucă, ci şi de consistenţa lor fină.
E ceva liniştitor în felul în care micile perle ascunse în păstaie pătrund în gură şi te trezeşti întinzând deja mâna după următoarea păstaie. Când mănânci edamame, îţi poţi imagina că te afli pe un stadion de baseball din Tokio.
Dar poţi să savurezi un bol de edamame acasă printre prieteni, cât timp te pui la curent cu ultimele bârfe; sau într-un bar, alături de un pahar de sake rece.
Pofta buna!