Dashimaki tamago

Printeaza

Dashimaki tamago

Dashimaki tamagoDashimaki tamago – omleta japoneză rulată – , este o mâncare tipică pentru bucătăria japoneză, la fel de fragedă ca o prăjitură mille-feuille, cu un gust dulce-sărat. Ingredientele sunt simple: ouă bătute, îndoite cu un amestec de zahăr, sos japonez de soia şi un vârf de cuţit de sare, totul dizolvat în dashi, zeamă de peşte. Farmecul acestei mâncări constă în modul ei de preparare.

Tigaia japoneză tradiţională, dreptunghiulară, folosită pentru omlete, este instrumentul perfect, însă o tigaie rotundă pentru omlete este la fel de bună.

Compoziţia de ouă se prăjeşte treptat, în straturi foarte subţiri, la foc mic, astfel încât omleta să nu capete o culoare maronie prea închisă. După ce s-a închegat primul strat, se rulează spre marginea tigâii, dar nu se scoate din tigaie. Se toarnă un al doilea strat, iar primu^ strat rulat se ridică, pentru ca următorul să se poată lipi de primul. Când este gata al doilea strat, se înfăşoară în jurul celui dintâi.

Se continuă astfel, adăugând straturi noi, până la terminarea compoziţiei, omleta având în final 3-6 straturi. Când omleta rulată este gata prăjită, se răstoarnă pe un şervet sau pe o rogojină de bambus, se rulează strâns şi se lasă deoparte câteva minute, înainte de a fi servită, tăiată în 4-8 bucăţi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.