Ceafa piperata
PrinteazaCeafa piperata din: piper negru, cimbru, sare, usturoi, coaja de lamaie, piper rosu, patrunjel, ceafa de porc, ulei de masline, cimbru.
- 1 1/2 lingurite piper negru proaspat macinat
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 1/2 lingurite sare
- 4 1/2 lingurite praf de usturoi
- 1 1/2 lingurite coaja de lamaie, rasa fin
- 1 1/2 lingurite piper rosu boabe zdrobit
- 1 1/2 lingurite patrunjel uscat
- 6 felii groase de ceapa de porc (dezosate, cam 2 cm grosime fiecare)
- 3 linguri ulei de masline
- crengute de cimbru proaspat
Mod de preparare:
Amestecaţi bine primele 7 ingrediente. Bateţi foarte puţin feliile de carne şi frecaţi-le bine cu ulei, apoi cu amestecul de piper. Acoperiţi-le şi lăsaţi-le la rece 1 oră. Frigeţi-le cca 6 min pe fiecare parte, cu capac, pe grătarul pus la cca 15 cm deasupra jarului. Ornaţi cu cimbru proaspăt şi serviţi cu diverse garnituri.
Pofta buna!