Cea mai simpla prajitura cu caise
PrinteazaCea mai simpla prajitura cu caise din: ouă, zahăr, ulei, făină, apă rece, caise fără sâmburi.
- 8 ouă
- 13 linguri zahăr
- 8 linguri ulei
- 13 linguri făină
- 1 ceşcuţă apă rece
- 1 farfurie de caise fără sâmburi
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Pui treptat zahărul şi baţi până ce albuşul se întăreşte şi zahărul s-a topit. Adaugi ceşcuţa de apă şi gălbenuşurile, frecate mai întâi cu ulei. Pui făina în ploaie şi amesteci uşor cu un tel, de jos în sus.
Ungi şi tapetezi o tavă mai adâncă, torni compoziţia şi, deasupra, pui jumătăţi de caise cu partea exterioară în sus. Coci prăjitura la foc potrivit timp de 30 – 35 de minute.
Tai prăjitura rece şi o presari cu zahăr pudră.
Cea mai simpla prajitura cu caise
Pofta buna!