Prajitura simpla cu prune

Printeaza

Prajitura simpla cu prune din: prune, faina, praf de copt, unt, zahar, prune, scortisoara, pesmet, oua, lamaie.

Ingrediente:Prajitura simpla cu prune

  • 2 kg prune
  • 250 g făină
  • praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 250 ml lapte călduţ
  • 3 oua
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • coaja de la o lămâie
  • 3 linguri pesmet
  • 4 linguri de zahăr brun
  • 1 lingură rasă cu praf de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Se amestecă laptele, untul cubuleţe, coaja de lămâie, zahărul vanilat, oul, 100 g de zahăr, făina şi drojdia şi se obţine un aluat care se lasă la dospit.

Tava se tapetează cu hârtie de copt. Se spală prunele, se desfac în două. Se scot sâmburii şi se  fac crestături pe lungime. Cuptorul se încinge la 180°C.

Aluatul se întinde şi se aşază în tavă. Seînţeapă cu furculiţa şi se presară cu pesmet.

Prunele se pun peste aluat, unele lângă altele, cu coaja în jos. Prăjitura se coace 20-25 de minute.

Se amestecă zahărul cu scorţişoara. După ce prăjitura s-a copt, se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahărul cu scorţişoară. Se serveşte caldă sau rece.

Amestecul se repartizează uniform în 6 pahare şi se lasă la frigider o oră.

Desertul se serveşte ornat cu fructe de pădure după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.