Castraveciori murati cu marar

Printeaza

Castraveciori murati cu marar din: castraveciori, otet, apa, sare, zahar, marar, mustar, dafin.

Ingrediente:Castraveciori murati cu marar

  • castraveciori mici
  • 1 parte oţet
  • 3 părţi apă
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură zahăr
  • mărar proaspăt
  • bobiţe de muştar
  • foi de dafin
  • piper negru boabe
  • ceapă uscată, curăţată

 

Mod de preparare:

Se pun castraveciorii in borcan şi se toarnă peste ei, până aproape de buza superioară, un amestec format dintr-o parte oţet la trei de apă, în care se adaugă câte o  lingură de sare şi una de zahăr (pentru fiecare litru).

Se pun foile de dafin, boabele de piper şi cele de muştar, mărarul şi ceapa tăiată în patru. Se acoperă borcanul şi se aşază într-o oală cu apă la fiert.

Se lasă încă zece minute de cand încep să iasă bule pe lângă capac.

Când apa din oală s-a răcit complet, se scoate borcanul cu castraveciori.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.