Cartofi nemtesti

Printeaza

Cartofi nemtesti

Ingrediente:Cartofi nemtesti

  • 700 g cartofi
  • 1/2 lingură unt
  • 2 linguri smîntînă
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbem cartofii, îi curăţăm de coajă, îi sfărîmăm mărunt şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Apoi adăugăm smîn­tînă, îi punem într-un vas şi. îi dăm la cuptor pentru 10-15 minute.

După ce cartofii se îmbibă cu smîntînă, îi mutăm într-o formă joasă cu pereţii groşi (vas de sticlă rezistentă la foc, de aramă sau de piatră), unsă mai înainte cu unt şi pre­sărată cu pesmet pisat şi cernut, şi îi dăm la cuptor.

Cînd cartofii se desfac de pereţii for­mei, îi scoatem într-o farfurie şi îi servim la orice friptură de vacă, viţel. pasăre, (gîscă sau raţă), sau ca un fel de mîncare.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cartofi nemtesti
  • cartofi nemtesti cuptor
  • pastte nemtesti din cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.