Cartofi cu rosii, branza si rozmarin la cuptor

Printeaza

Cartofi cu rosii, branza si rozmarin la cuptor din: cartofi rosii, ceapa, usturoi, oua, telemea de oi, smantana, ulei, rozmarin, miez de foarea-soarelui, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi_cu_rosii_branza_si_rozmarin_la_cuptor

  • 5 cartofi mari
  • 45 roşii mari, bine coapte
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 ouă
  • 150 g telemea de oi
  • 3 linguri smântână
  • 3 linguri ulei
  • rozmarin
  • piper
  • 1 lingură miez de foarea-soarelui
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coa­jă, îi speli şi îi tai ron­dele mai groase, pe care le pudrezi cu puţină sare şi leaşezi într-o tavă în care ai pus uleiul. Le introduci la cuptor, rumenindu-le uşor pe ambele părţi, pentru 15 minute.

Opăreşti roşiile, le clă­teşti cu apă şi le cojeşti, apoi le tai rondele. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mă­runt, adaugi câteva frunze de rozmarin şi dai deoparte. Când se răcoresc, le ames­teci cu ouăle bătute împreu­nă cu brânza rasă, piper şi cu smântână.

Ungi o formă termore- zistentă cu ulei, aşezi un strat de rondele de cartofi şi roşii, adaugi amestecul de brânză şi acoperi cu un alt strat de rondele de cartofi şi roşii. Presari miezul de floa- rea-soarelui şi dai la cuptor pentru 40 de minute.

Cartofi cu rosii, branza si rozmarin la cuptor

Cartofi_cu_rosii_branza_si_rozmarin_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.