Carpaccio de vită – Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Printeaza

Carpaccio de Vită – Rețetă Delicioasă și Ușor de Preparat din: carne de vita, ulei de masline extravirgin, parmezan, suc de lamaie, sare, piper, frunze de rucola

Este o mâncare sofisticată și savuroasă, perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona prietenii și familia.

 

Ingrediente:

  • 200g carne de vită de cea mai bună calitate, tăiată foarte subțire
  • 1/4 ceașcă ulei de măsline extra-virgin
  • 1/4 ceașcă parmezan ras
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Frunze de rucola pentru decor

 

Mod de preparare:

Așezați felii subțiri de carne de vită pe o farfurie mare. Asigurați-vă că sunt aranjate într-un singur strat.

Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul. Turnați acest amestec peste carnea de vită.

Presărați parmezanul ras deasupra cărnii.

Acoperiți farfuria cu carne și lăsați-o la frigider timp de aproximativ 30 de minute pentru a se aseza aromele.

Înainte de servire, decorați cu frunze de rucola proaspete.

Carpaccio de Vită – Rețetă Delicioasă și Ușor de Preparat

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 250 kcal
  • Carbohidrați: 1g
  • Proteine: 30g
  • Grăsimi: 14g

 

Este o rețetă emblematicadin bucătăria italiană, care a fost creată în anii ’50 de către restaurantele din Veneția.

Se spune că rețeta a fost numită după pictorul italian Vittore Carpaccio, cunoscut pentru utilizarea culorilor roșu și roz în operele sale, asemănătoare cu aspectul cărnii de vită subțiri și crude.

Această mâncare a devenit rapid populară în întreaga lume pentru gustul său rafinat și prezentarea sa elegantă.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Carpaccio de vita cu menta

Carpaccio de vita cu menta

Carpaccio de vita cu menta din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sec câteva frunze de mentă sare şi piper […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.