Carne de porumbel

Printeaza

De sute de ani oamenii cresc porumbei în adăposturi speciale, numite porumbare sau hulubării. Puii mai mari se gătesc şi se consumă. Porumbeii sălbatici constituiau şi ei o sursă de hrană ieftină pentru oricine reuşea să-i prindă.

Plăcinta cu carne de porumbel este una dintre mâncărurile asociate cu imaginea idilică a vieţii la ţară. Deoarece carnea este densă şi foarte slabă, este de preferat să fie fiartă încet.

In fiecare porumbel întreg se pune o bucată de unt, apoi porumbeii sunt înveliţi cu un strat de şuncă. Peste ei se toarnă supă de carne, se presară cu nucşoară şi se adaugă câteva gălbenuşuri de ou.

Pe deasupra se pune o foaie de aluat pufos, frumos decorat, apoi plăcinta se dă la cuptor, la foc mic.

 

Carne de porumbel

Carne de porumbel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.