Bulgur cu legume si creveti
PrinteazaBulgur cu legume si creveti din: bulgur, roşii, salată romană, castraveţi, creveţi mari, ceapa verde, lamaie, pătrunjel, ulei de măsline, sare, piper.
- 200 g de bulgur
- 1 kg de roşii
- 1 salată romană
- 2 castraveţi
- 18 creveţi mari
- 1 legătură de cepe verzi mici
- 2 lămâi
- 2 legături de pătrunjel cu frunze plate
- 100 ml de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi bulgurul într-o strecurătoare, treceţi-l printr-un jet de apă rece şi aşezaţi-l într-o salatieră. Stropiţi-l cu 200 de ml de apă clocotită şi lăsaţi-l astfel 20 de minute.
Opăriţi roşiile, după care curăţaţi-le de pieliţă şi de seminţe. Tăiaţi-le cubuleţe, păstrându-le sucul. Săraţi şi piperaţi bulgurul, apoi stropiţi-l cu suc de lămâie, adăugaţi roşiile şi sucul acestora şi amestecaţi.
Curăţaţi castraveţii, tăiaţi-i, scoate- ţi-le sâmburii, iar după ce îi faceţi cubuleţe, puneţi-i în salatieră. Mărunţiţi fin pătrunjelul, curăţaţi şi, după aceea, tocaţi mărunt ceapa, adăugându-le pe toate în salatieră.
Stropiţi cu ulei, amestecaţi, acoperiţi cu o folie din plastic şi ţineţi compoziţia la rece, timp de 3 ore. Indepărtaţi carapacea creveţilor, după care puneţi-i la frigider, de unde îi veţi scoate cu exact 20 de minute înainte de servire.
Realizaţi nişte cupe mici din frunze de salată romană, în care veţi pune câte o parte din compoziţia de taboule, apoi ornaţi cu creveţi şi serviţi.
Pofta buna!
