Bulgur cu legume si creveti

Printeaza

Bulgur cu legume si creveti din: bulgur, roşii, salată romană, castraveţi, creveţi mari, ceapa verde, lamaie, pă­trunjel, ulei de măsline, sare, piper.

 

Ingrediente:Bulgur cu legume si creveti

  • 200 g de bulgur
  • 1 kg de roşii
  • 1 salată romană
  • 2 castraveţi
  • 18 creveţi mari
  • 1 legătură de cepe verzi mici
  • 2 lămâi
  • 2 legături de pă­trunjel cu frunze plate
  • 100 ml de ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi bulgurul într-o strecurătoare, treceţi-l printr-un jet de apă rece şi aşezaţi-l într-o salatieră. Stropiţi-l cu 200 de ml de apă clocotită şi lăsaţi-l astfel 20 de minute.

Opăriţi roşiile, după care curăţaţi-le de pieliţă şi de seminţe. Tăiaţi-le cubuleţe, păstrându-le sucul. Săraţi şi piperaţi bulgurul, apoi stropiţi-l cu suc de lămâie, adăugaţi roşiile şi sucul acestora şi amestecaţi.

Curăţaţi castraveţii, tăiaţi-i, scoate- ţi-le sâmburii, iar după ce îi faceţi cubuleţe, puneţi-i în salatieră. Mărunţiţi fin pătrunjelul, curăţaţi şi, după aceea, tocaţi mărunt ceapa, adăugându-le pe toate în salatieră.

Stropiţi cu ulei, amestecaţi, acoperiţi cu o folie din plastic şi ţineţi com­poziţia la rece, timp de 3 ore. Indepărtaţi carapacea creveţilor, după care puneţi-i la frigider, de unde îi veţi scoate cu exact 20 de minute înainte de servire.

Realizaţi nişte cupe mici din frunze de salată romană, în care veţi pune câte o par­te din compoziţia de taboule, apoi ornaţi cu creveţi şi serviţi.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Bulgur cu legume si creveti
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.