Bulgari de zapada

Printeaza

Bulgari de zapada din: unt, ciocolata, migdale, praf de copt, oua, zahar, rom.

 

Ingrediente:Bulgari de zapada

  • unt pentru forme
  • 200 g ciocolată rasă
  • 300 g migdale măcinate
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 10 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 40 ml rom
  • 50 g ciocolată albă

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.

Amestecaţi ciocolata cu 280 g de migdale măcinate şi praf de copt.

Bateţi spumă albuşurile, adăugaţi treptat zahăr şi înglobaţi 20 ml de rom.

Inglobaţi albuşurile spumă în amestecul de ciocolată.

Umpleţi uniform aluatul în formele pentru brioşe şi lăsaţi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi bezelele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.

Topiţi ciocolata albă pe bain-marie şi amestecaţi-o cu restul de rom.

Turnaţi glazura deasupra şi presăraţi restul de migdale.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Bulgări din biscuiţi si nucă

Bulgări din biscuiţi si nucă

Bulgări din biscuiţi si nucă Ingrediente: 50 g cacao 2 căni cu zahăr (aproximativ 400 g) 500 g biscuiţi simpli 200 g margarină 1 cană nucă măcinată 1/2 cană cu apă Mod de preparare: Fierbi apa cu zahărul şi adaug cacao şi nuca. Dai la rece, apoi adaugi margarina, bis­cuiţii raşi sau pisaţi amestecând foarte […]

 

Falafel cu tahini 

Falafel cu tahini 

Falafel cu tahini din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi, faina. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o […]

Tarta cu rosii si busuioc

Tarta cu rosii si busuioc din: rosii, oua, smantana, cascaval, busuioc. Ingrediente: rosii busuioc 2 ouă piper cimbru 50 ml smântână 100 g caşcaval   Mod de preparare: Pe o foaie de aluat de foietaj se aşază frunze de busuioc din loc în loc; se acoperă cu a doua foaie şi se transferă în tavă. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.