Budincă de fidea cu migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de fidea cu migdale din: fidea, lapte dulce, zahar tosi, oua, lamaie, migdale, compot de caise, zahar vanilinat, sare, pudra de scortisoara si sos de siocolata.

Ingrediente:Budincă de fidea cu migdale

  • 400 g fidea
  • un litru lapte dulce
  • 100 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • o lămâie
  • 100 g mig­dale
  • un borcan compot de caise
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • un sfert de linguriţă de sare
  • un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Laptele dulce se pune la fiert într-o oală mai mare. Când a început să clocotească se adaugă sarea şi fideaua ruptă în bucăţi mici. Se lasă pe foc până ce fideaua s-a fiert, se adaugă zaiărul tos, pudra de scorţişoară şi se amestecă. Se ia oala de pe foc şi se lasă să se răcească.

Când este călduţă, se adaugă ouăle, coaja rasă de la lămâie, jumătate din migdalele tocate şi zahărul vanilinat. Se toarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace până se formează o crustă la suprafaţă şi capătă culoarea aurie.

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească complet în tavă, se porţionează şi se aşază pe platouri. Se pun deasupra jumătăţi de caise din compot, se toarnă sos de ciocolată şi se servesc imediat. In budinca se mai pot adauga si caise tocate, scurse de sucul din compot

Budincă de fidea cu migdale

Budincă de fidea cu migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.