Retete arabesti: Budinca cu carne si migdale

Printeaza

Budinca cu carne si migdale din: carne, paine, lapte, unt, ceapa, zahar, migdale, oua, lamaie, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Budinca cu carne si migdale

  • 1 kg carne
  • 150 g miez pâine albă
  • 1 pahar lapte dulce
  • 100 g unt
  • 4 cepe
  • 3 linguriţe zahăr
  • 150 g migdale dulci
  • 4 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 foaie dafin
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Se amestecă miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors cu carnea de vită tocată mărunt, puţin călită în unt. Se adaugă, amestecându-se bine, piperul, sarea, zahărul, sucul de lămâie şi migdalele pisate fin.

Se aşează compoziţia într-o cratiţă unsă bine cu unt şi se toarnă deasupra oul bătut spumă cu laptele. Se adaugă foaia de dafin şi se lasă la cuptor, la foc mic, trei sferturi de oră

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.