Budinca de varza cu branza

Printeaza

Budinca de varza cu branza din: varza alba, unt, smantana, lapte, oua, telemea de oaie sau de capra, sare, franzela, suc de rosii.

Ingrediente:Budinca de varza cu branza

  • 1 varză albă
  • 2 linguri cu unt
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 pahar cu lapte
  • 2 ouă
  • 250 g telemea de oaie sau de capră
  • sare
  • 2 felii de franzelă
  • 1 pahar cu suc de roşii

 

Mod de preparare:

Spălaţi varza întreagă, apoi scoateţi frunzele mari exterioare, pe care le spălaţi şi le lăsiaţi să se scurgă. împărţiţi miezul de varză în sferturi apoi tocaţi. Strângeţi tocătura într-un vas mare şi amestecaţi peste ea: miezul de pâine înmuiat în lapte şi fărâmiţat, brânza dată pe râzătoare, ouăle bătute spumă, smântână şi laptele rămas.

Săraţi după dorinţă şi frământaţi amestecul cu mâna.

Ungeţi o formă sau o tavă de friptură cu pereţi înalţi cu o lingură de unt. întindeţţi câteva foi de varză pe fundul formei, aşezaţi deasupra umplutura de brânză, puneţi peste umplutură alte foi de varză. Stropiţi cu untul rămas pe care l-aţi înmuiat pe foc. Turnaţi deasupra suc de roşii.

Puneţi tava în cuptorul fierbinte şi lăsaţi să se coacă budinca la foc potrivit 1/2 oră.

Când este gata, tăiaţi felii mari şi serviţi lângă pâine de casă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.