Budinca de orez cu fistic

Printeaza

Budinca de orez cu fistic din: orez, lapte, amidon, zahar, scortisoara, cardamom.

Ingrediente:Budinca de orez cu fistic

  • 1/2 cană orez
  • 2 căni apă
  • 1 cană lapte
  • 1/2 ceaşcă amidon de porumb
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 linguriţă apă de trandafiri
  • 1 linguriţă apă de portocală
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
  • 1 vârf de cuţit scorţişoară
  • 1 capsulă cardamom

 

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă 6-7 minute, până ce se evaporă apa.

In alt bol se dizolvă amidonul în lapte; se adaugă la orez împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat, scorţişoara şi cardamomul. Se mixează până se îngroaşă.

Se adaugă apa de trandafiri şi de portocală. Se ia de pe foc şi se aşază în boluri frumoase. Se lasă 10 minute, apoi se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la frigider timp 6 ore.

Inainte de servire se scoate folia şi se presară pe porţii fistic măcinat.

La mijloc se face o floare din migdale şi stafide şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.