Budinca de orez cu branza sarata

Printeaza

Budinca de orez cu branza sarata din: dovlecei, branza, oua, faina, orez, ulei, coriandru, usturoi, verdeata, iaurt, faina, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de orez cu branza sarata

  • 1,5 kg dovlecei
  • 500 g brânză sărată
  • 6 ouă
  • 200 g orez
  • 6 linguri de făină
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriţă de boabe de coriandru
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel sau mărar
  • sare
  • piper
  • 200 ml iaurt
  • 3 linguri de făină

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleceii de coajă şi rade-i pe răzătoarea mare. Adaugă 4 ouă, brânza rasă, orezul spălat, făina, usturoiul pisat şi coriandrul zdrobit. Sărează şi piperează după gust. Adaugă uleiul şi omogenizează.

Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu ulei şi făină, nivelează compoziţia, presară deasupra 3 linguri de făină. într-un castron amestecă cele două ouă cu iaurtul şi toarnă deasupra.

Coace budinca timp de aproximativ 35-40 de minute, sau până se rumeneşte frumos şi devine fermă.

Scoate budinca din tavă după ce s-a răcorit şi serveşte-o decorată cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.