Budinca de ciuperci cu friganele

Printeaza

Budinca de ciuperci cu friganele din: ciuperci, unt, oua, faina, lapte, smantana, pesmet, cascaval, franzela.

Ingrediente:Budinca de ciuperci cu friganele

  • 500 g ciuperci champignon
  • 100 g unt
  • 3-4 ouă
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri smântână
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • 50 g caşcaval

Pentru friganele:

  • 12-14 felii de franzelă
  • 2-3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Inmoi feliile de franzelă în lapte, le dai pe fiecare prin ou şi le prăjeşti pe ambele părţi, în ulei încins, rumenindu-le uşor.

Tapetezi cu friganele baza şi pereţii unui vas termorezistent sau ale unei tavi înalte.

Cureţi ciupercile, le speli şi le fierbi în apă clocotită cu sare. Le scurgi şi le tai în felioare.

Căleşti făina în unt încins şi stingi treptat cu laptele, amestecând până se îngroaşă sosul alb.

Adaugi smântână, ciupercile şi sare după gust.

După ce se răceşte compoziţia, adaugi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.

Intinzi compoziţia de ciuperci, presari puţin pesmet şi razi deasupra caşcaval.

Coci în cuptor, la foc mediu, 1/2 oră, până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ragout de ciuperci

Ciuperci pe friganele

Ciuperci pe friganele Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr.   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu […]

 

Sos chaud-froid alb

Sos pentru fondue sau friganele

Sos pentru fondue sau friganele din: maioneza, smantana, usturoi, boia, piper. Ingrediente: 60 g (1/4 cană) de maioneză 45 g (3 linguri) de smântână 3 căţei de usturoi tăiaţi foarte fin boia de ardei piper   Mod de preparare: Amestecaţi totul şi răciţi cel puţin 2 ore înainte de a servi. Acest sos rece delicios […]

Sandvisuri calde cu ciuperci

Sandvisuri calde cu ciuperci

Sandvisuri calde cu ciuperci din: ciuperci, oua, marar, unt, sare, usturoi, cascaval, lapte, franzela, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou 1 linguriţă mărar tocat 1 lingură unt sare 2 căţei de usturoi 50 g caşcaval ras Pentru frigănele: 2 ouă 5 linguri lapte 6 felii franzelă veche 1 praf sare 1 praf […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.