Fasole cu ardei dulci

Tocanita cu fasole fava

Tocanita cu fasole fava din: dovlecei, ardei, rosii, fasole, unt, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, piper, busuioc, parmezan, cascaval. Ingrediente: doi dovlecei 4 ardei capia 4 roşii două conserve cu fasole fava 50 g unt două linguri de ulei de măsline o ceapă o legătură de usturoi 300 g ciuperci sare piper busuioc parmezan caşcaval […]

Turtite din dovlecei

Turtite cu ansoa si cu cartofi

Turtite cu ansoa si cu cartofi din: cartofi, ansoa, praz, oua, ardei, smantana, boia, sare, piper, patrunjel, ulei, praf de copt, faina, varza, otet, marar. Ingrediente: 350 g cartofi egipteni 175 g fileuri de anşoa praz 4 ouă un ardei gras galben 100 g roşii cherry două linguri de smântână boia dulce sare piper pătrun­jel […]

Carnati oltenesti cu legume

Carnati oltenesti cu legume

Carnati oltenesti cu legume din: carnati, vinete, ardei, dovlecei, ceapa, usturoi, paste de curry, rosii, arpagic, masline, mustar, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 700 g câmaţi olteneşti două vinete doi ardei graşi doi dovlecei o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de curry 200 g roşii cherry galbene 200 g arpagic, 200 g măsline fără […]

Turte cu măsline

Turte cu verdeata

Turte cu verdeata din: faina, iaurt, apa, drojdie, zahar, parmezan, marar, oua, rosii, sare, piper, curry, unt. Ingrediente: 750 g făină 150 ml iaurt 200 ml apă 15 g drojdie două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos 300 g parmezan o legătură de mărar două ouă roşii cherry o linguriţă de […]

Caşcaval pane cu alune prăjite

Reteta cascaval pane

Reteta cascaval pane din: cascaval, oua, bere, drojdie, zahar, boia, piper, cimbru, ulei, faina. Ingrediente: 500 g. cascaval 2 oua un pahar bere drojdie uscata zahar boia piper cimbru ulei o cana faina   Mod de preparare: Se alege un cascaval cat mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea compozitie: […]

Budinca de macaroane cu carne tocata de vita

Budinca de macaroane cu sunca

Budinca de macaroane cu sunca din: macaroane, sunca, parmezan, frisca, galbenus, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara   Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie suncafelii […]

Ficăţei de pui la capac

Ficatei de pasare cu cartofi si varza

Ficatei de pasare cu cartofi si varza din: cartofi, morcovi, sare, chimen, varza, ceapa, lapte, piper, ficatei, ulei, verdeata. Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 4-5 morcovi mici sare 2 lingurite chimen 300 g varza 2 cepe mici 200 ml lapte degresat piper proaspat macinat 200 g ficatei de pasare 3 linguri ulei verdeata (patrunjel, frunze de […]

Clatite cu zer si branza de vaci

Clatite cu zer si branza de vaci

Clatite cu zer si branza de vaci din: unt, lapte, oua, faina, zahar. Ingrediente clatitele : 1 lingura unt 1/4 l lapte 3 oua 75 g faina 1 lingura zahar   Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2 linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g […]

Budincă de cartofi şi pui

Budinca de cartofi cu salam

Budinca de cartofi cu salam din: cartofi, salam, oua, cascaval, sare, piper, patrunjel, margarina. Ingrediente: 1 kg de cartofi 300-350 g de salam 4 oua 200 g de cascaval sare piper patrunjel verde taiat marunt 1 lingura de margarina   Mod de preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se dau […]

Spanac copt cu orez şi caşcaval

Orez cu spanac

Orez cu spanac din: margarina, orez, sare, piper, untdelemn, ceapa, spanac. Ingrediente : 100 g margarina 200 g orez cu bobul lung 500 ml apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper macinat 2 linguri untdelemn 2 cepe mari tocate marunt 250 g spanac proaspat sau congelat   Mod de preparare: Se incinge margarina intr-o […]

Mazare cu carne de vita

Mazare cu carne de vita

Mazare cu carne de vita din: muschi de vita, sos de soia, ulei, mazare, susan. Ingrediente: 400 g muschi de vita taiat felii subtiri 3 linguri sos de soia 3 linguri ulei 200 g mazare verde proaspata 1/2 ceasca zeama concentrata de carne (de vita) 1/4 lingurita susan   Mod de preparare: Se pune carnea […]

Coltunasi cu gutui si miere

Coltunasi cu gutui si miere

Coltunasi cu gutui si miere din: gutui, zahar, faina, unt, oua, zeama de lamaie, anason, vanilie, sare.   Ingrediente: 1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2 oua zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de cutit vanilie (baton ras) 4 linguri miere […]

Chiftelute de peste cu stevie

Chiftelute din peste cu crusta de migdale

Chiftelute din peste cu crusta de migdale din: peste, zeama de lamaie, paine, frisca, ceapa, ulei, ou, sare, piper, migdale, unt. Ingrediente : 600 g peste alb zeama si coaja rasa de la o lamaie 150 g paine 1/8 l frisca nebatuta (smantana) 1 ceapa mica 1 lingurita ulei 1 ou 2 lingurite sare + […]

Chifle delicioase cu seminte

Painisoare italienesti din cartofi

Painisoare italienesti din cartofi din: cartofi, sare, faina, drojdie, zahar, rosii, busuioc, chimen, sunca, mozzarella. Ingrediente: 125 g cartofi fainosi sare 300 g faina 1/2 pachetel de drojdie uscata 1/2 lingurita de zahar 50 g rosii uscate in untdelemn 1 legatura de busuioc 2 lingurite de chimen pisat 50 g sunca presata 150 g mozzarella […]

Snitele de curcan cu rosii si sos de ciuperci

Snitel din piept de curcan cu sos de mere

Snitel din piept de curcan cu sos de mere din: piept de curcan, sare, piper, unt, mere, ceapa, concentrat, mustar, frisca sau smantana. Ingrediente : 4 bucati de piept de curcan sare piper 20 g unt topit 2 mere 1 ceapa rosie 1/4 l concentrat de carne de pasare 2 linguri mustar potrivit de iute […]

Tort aromat cu ananas si căpşune

Tortul reginei Mary

Tortul reginei Mary din: aluat foitaj, marmelada, unt, zahar, oua, coaja de portocala sau lamaie, stafide, faina, praf de copt. Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate 1/4 cana stafide […]

Plăcintă cu brânză si nuci

Placinta dulce cu cuscus

Placinta dulce cu cuscus din: faina, apa, branza de vaci, oua, cuscus, zahar, stafide, lamaie, portocala, ulei, otet, sare. Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă 150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri de ulei o lingură de oţet o […]

Supa de cartofi cu ardei si crutoane

Supa de cartofi cu ardei

Supa de cartofi cu ardei din: cartofi, ceapa, unt, sare, piper, chimen, boia, zeama zarzavat, ardei, paine, smantana. Ingrediente : 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1 lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii de paine prajita 200 gr smantana acrisoara […]

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

 Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale din: file peste, lamaie, sare, usturoi, galbenus, ulei, piper, cimbru, patrunjel, foi de dafin, migdale sau nuci. Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2 galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel verde 2-3 foi de […]

Retete simple si gustoase pentru Gratar

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin: aripioare de pui, usturoi, vin, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, rozmarin. Ingrediente: 20 aripioare de pui 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 3 linguri zeama de lamaie piper sare 3 linguri ulei de masline 1 lingura ulei aromat 3 crengute rozmarin   Mod […]

Cartofi in crusta de ierburi

Cartofi in crusta de ierburi

Cartofi in crusta de ierburi din: cartofi, sare, faina, ou, cimbru, salvie, rozmarin. Ingrediente : 1 kg de cartofi mijlocii 400 g sare grunjoasa 400 g faina 1 albus de ou 2 fire de cimbru 2 fire de salvie 2 fire de rozmarin   Mod de preparare: Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt […]

Supa rece de rosii

Supa de rosii cu cartofi

Supa de rosii cu cartofi din: cartofi, morcovi, telina, ulei de masline, sare, piper, concentrat, suc de rosii, paine, unt, usturoi, sos iute.   Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4 linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume 1/2 l suc de rosii 4 […]

Reteta peste rasol

Peste alb in suc de legume

Peste alb in suc de legume din: ceapa, legume, unt, usturoi, file de cod, sare, piper, suc de lamaie, hrean. Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina) 2 linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita hrean ras […]

Peste in sos de smantana

Peste cu sos de smantana si mustar

Peste cu sos de smantana si mustar din: castravete, ceapa, unt, sare, piper, concentrat, smantana, mustar, marar, peste. Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de legume 150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste alb (salau, merluciu)   Mod de preparare: Se […]

Parjoale umplute cu branza

Parjoale umplute cu branza

Parjoale umplute cu branza din: ceapa, usturoi, telemea, carne de vita, ou, sare, piper, boia, oregano, ulei, castravete, porumb, marar, otet. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g carne de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5 linguri ulei 1 castravete 1 […]

Spaghete cu sos de legume

Spaghete cu sos de legume

Spaghete cu sos de legume din: telina, morcovi, ceapa, unt, ulei de masline, rosii, sare, piper, busuioc, spaghete, cascaval. Ingrediente: 3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g spaghete 40 g cascaval ras   Mod […]

Cafea ruseasca

Reteta cafe Glace

Reteta cafe Glace din: lapte, cafea, zahar, frisca, vanilie. Ingrediente: 3/4 l lapte 3 dl cafea concentrata 300 g zahar 300 g frisca vanilie       Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai moale […]

Mancare cu mazare

Mazare cu piper si usturoi

Mazare cu piper si usturoi din: ulei, usturoi, piper, mazare, zahar, sare, otet. Ingrediente: 1-2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita boabe de piper pisate 2 cesti mazare 1/2 lingurita zahar sare otet aromat     Mod de preparare: Se incinge uleiul si se pun in el cateii de usturoi curatati si zdrobiti, […]

Mazare cu rosii s

Mazare cu rosii si busuioc

Mazare cu rosii si busuioc din: mazare, ulei, usturoi, rosii, busuioc, sare. Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata 2 lingurite ulei 1 catel de usturoi 1/2 ceasca rosii taiate marunt 2 linguri busuioc verde tocat sare   Mod de preparare: Se incinge uleiul si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit. Se adauga rosiile decojite […]

Taietei cu ficatei de pasare

Taietei cu ficatei de pasare

Taietei cu ficatei de pasare din: taietei sau lasagne, ficatei de pasare, ciuperci, morcovi, ardei, busuioc, tbleta supa, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g taietei lati sau lasagne 400 g ficatei de pasare 1 cutie de 250 g ciuperci 2 morcovi 1/2 ardei rosu 2 fire de busuioc 1 tableta de supa 1 lingura […]

Vinete cu sos de busuioc

Vinete cu sos de busuioc

Vinete cu sos de busuioc din: vinete, usturoi, lamaie, patrunjel, busuioc, faina, ulei, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete lungi si subtiri 1 catel de usturoi 1 lamaie 6 fire de patrunjel 2 fire de busuioc 3 linguri de faina 250 ml untdelemn 1 lingura ulei de masline sare piper   Mod de […]

Placinta cu mere

Placinta cu cartofi si masline

Placinta cu cartofi si masline din: iaurt, cartofi, faina, drojdie, zahar, sare, ierburi aromate, ou, masline negre, ketchup, ulei de masline, piper, seminte de in. Ingrediente : 150 g iaurt 300 g cartofi fierti in coaja si curatati 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 1 lingurita zahar sare 2 lingurite ierburi aromate (rozmarin, cimbru) […]