Peste cu sos de smantana si mustar

Printeaza

Peste cu sos de smantana si mustar din: castravete, ceapa, unt, sare, piper, concentrat, smantana, mustar, marar, peste.

Ingrediente:Peste cu sos de smantana si mustar

  • 1 castravete
  • 1 ceapa
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 250 ml concentrat de legume
  • 150 g smantana
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 600 g peste alb (salau, merluciu)

 

Mod de preparare:

Se curata castravetele de coaja, se taie mai intai in doua pe lung, se indeparteaza semintele si apoi se taie felii. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste putin in untul incins.

Se adauga feliile de castravete, se calesc si ele, se sareaza si se pipereaza. Se sting cu zeama de legume si smantana, se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 5 minute, dupa care se incorporeaza mustarul si mararul tocat.

Pestele spalat si zvantat se taie bucati potrivite, se sareaza, se pipereaza si se introduce in sosul cu legume.

Se mai lasa sa fiarba cu capac inca 5 minute, se mai gusta o data de sare si piper si se serveste cu o garnitura de cartofi fierti.

Sosul se poate, eventual, lega cu putina faina sau amidon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.