Rozete de cartofi

Rozete de cartofi

Rozete de cartofi din: cartofi, oua, smantana, parmezan, boia. Ingrediente: 4 cartofi potriviti 3 galbenusuri 3 linguri smantana 2 linguri parmezan ras boia   Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie bucatele si se fierb pana ce se inmoaie. Se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu galbenusurile si parmezanul ras. Se pune compozitia […]

Sufleu cu caşcaval

Sufleu cu doua feluri de cascaval

Sufleu cu doua feluri de cascaval din: lapte, svaiter, cascaval Dalia, ceapa verde, unt, oua, faina, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 500 ml lapte 75 g svaiter ras 75 g cascaval Dalia ras 1 legatura codite de ceapa verde 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma 4 galbenusuri + 3 albusuri 70 […]

Mazare sote cu marar

Mazare verde cu menta

Mazare verde cu menta din: mazare, menta, zahar, unt, sare. Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata 1 lingura menta taiata marunt 1/2 lingurita zahar putin unt sare   Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul topit, se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se inmoaie. Se incorporeaza sarea, zaharul […]

Budinca de gulii cu bulion

Oua cu gulii si sos bechamel

Oua cu gulii si sos bechamel din: gulii, sare, otet, oua, unt, sos bechamel, cascaval, pesmet. Ingrediente: 2 gulii a 200 g sare 100 ml otet 4 oua unt pentru forma 250 ml sos bechamel 100 g cascaval ras 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Se curata guliile frunzele se pun deoparte, se taie […]

Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole cu kaizer

Mancare de fasole cu kaizer din: fasole, kaizer, scarita afumata, morocov, patrunjel, ceapa, usturoi, rosii, dafin, sare, piper, coriandru, gogonele, pepeni murati. Ingrediente: 200 g fasole albă 200 g fasole roşie 200 g kaizer 400 g scăriţă afumată un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă doi căţei de usturoi 4 roşii o frunză de […]

Tarta cu ciocolata si migdale

Tarta cu ciocolata si migdale

O reteta delicioasa de tarta cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zahar pudra si frisca. Ingrediente : 150 g ciocolata amaruie 150 g unt 3 oua 70 g zahar 20 g migdale macinate 40 g faina 1/4 lingurita praf de copt 2 linguri zahar pudra frisca pentru garnisit […]

Saratele cu smantana

Sărăţele cu chimen şi morcov

Sărăţele cu chimen şi morcov din: margarina, faina, cartofi, parmezan, morcov, chimen, mac, praf de copt, oua, sare, piper, smantana. Ingrediente: 300 g margarină 300 g făină 300 g cartofi 175 g parmezan un morcov o lingură de seminţe de chimen o lingură de seminţe de mac un pliculeţ cu praf de copt 3 ouă […]

Mazăre cu ceapă şi pui

Mazăre cu ceapă şi pui

Mazăre cu ceapă şi pui din: piept de pui, mazare, ceapa, ardei gras, faina, oua, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram de mazăre 4 cepe doi ardei graşi 3 linguri de făină două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui o legătură de pătrunjel roşii usturoi   Mod de […]

Rulada de ciuperci (de post)

Ruladă cu ciuperci şi parmezan

Ruladă cu ciuperci şi parmezan din: faina, unt, oua, lapte, apa, ciuperci, ceapa, ardei, morcov, fasole verde, parmezan, drojdie, sare, piper, ulei de masline, busuioc, rosii, salata verde, castraveti. Ingrediente: 500 g făină 250 g unt două ouă 100 ml lapte 100 ml apă 300 g ciuperci o ceapă un ardei gras un morcov 200 g […]

Tocanita cu taietei

Tocanita cu taietei

Tocanita cu taietei din: carne de manzat sau pui, ceapa, ulei, sare, piper, bulion, rosii decojite, zeama concentrata de legume, vin rosu, rozmarin, cuisoare, dafin, taietei. Ingrediente: 750 g carne de manzat sau pui fara os 2 cepe 3 linguri ulei sare piper 1 lingura bulion 1 cutie rosii decojite (400 g) 200 ml zeama […]

Musaca de cartofi cu branza

Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie

Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie din: cartofi, ciuperci, telemea, patrunjel, unt, sare, piper, maghiran. Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 600 g ciuperci 150 g branza telemea 1 legatura patrunjel verde 30 g unt topit sare piper 1 lingurita maghiran uscat   Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie stifturi. […]

Tartine

Tartine cu salam si sos

Tartine cu salam si sos din: ciuperci, salam, dovlecel, ardei capia, paine, faina, mustar, apa, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g salam un dovlecel doi ardei capia un pachet pâine feliată două linguri de făină o lingură de muştar 200 ml apă o lămâie pătrunjel sare piper […]

Carne cu ardei la cuptor

Macaroane, carne tocata si rosii

Macaroane, carne tocata si rosii din: macaroane, sare, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, piper, bulion, maghiran, scortisoara, pesmet, ou. Ingrediente : 250 g macaroane lungi sare o cutie rosii decojite (800 g) 2 cepe 1 catel de usturoi 6 linguri ulei de masline 500 g carne tocata (de vita sau de miel) […]

Mancarica de pui cu mirodenii

Mancarica de pui cu mirodenii

Mancarica de pui cu mirodenii din: cartofi, morcovi, cepapa, pui, ulei, sare, piper, curry, scortisoara, ierburi, zeama de pui, iaurt, menta. Ingrediente: 600 g cartofi 600 g morcovi o ceapa 500 g piept de pui 2 linguri ulei sare piper o lingurita curry 1/2 lingurita scortisoara o lingurita ierburi aromate 400 ml zeama concentrata de […]

Cartofi cu branza si carnati la cuptor

Cartofi cu branza

Cartofi cu branza din: cartofi, ceapa, unt, sare, piper, chimen, paturnjel, usturoi, branza topita sau cascaval moale. Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 6 cepe 20 g unt topit sare piper o lingurita chimen o legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi 250 g branza topita sau cascaval moale   Mod de preparare: Se incinge cuptorul […]

Tarta Tatin cu coaja de portocala

Tarta Tatin cu coaja de portocala

Tarta Tatin cu coaja de portocala din: aluat de placinta, mere, portocala, zahar, unt. Ingrediente : 250 g aluat de placinta (foetaj) 1,5 kg mere cu miezul tare 1 portocala 200 g zahar 130 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai […]

Pateuri cu branza dulce

Pateuri cu branza dulce

Pateuri cu branza dulce din: foietaj, branza dulce, oua, stafide, zahar vanilat, zahar, coaja de lamaie, gris, zahar pudra. Poate te intereseaza si Pateuri cu branza, ciuperci si spanac Ingrediente: 1 pachet de foietaj congelat 500-600 g branza dulce 2 oua 1 mana de stafide 2 plicuri zahar vanilat 6-7 linguri de zahar coaja de […]

Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta din: oua, ulei, cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, unt, zahar, esenta de vanilie, fanta, budinca de vanilie. Ingrediente blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de faina 1 pachet praf de copt     Ingrediente crema:500 g branza de vaci,200g […]

Vinete italiene cu rosii

Vinete italiene cu rosii

Vinete italiene cu rosii din: vinete, rosii, telina, masline, usturoi, otet, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g vinete 350 g rosii bine coapte 2 ramuri de telina verde 150 g masline verzi (fara samburi) 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust) 200 ml otet de vin un varf […]

Cannelloni cu umplutura de dovlecei

Cannelloni cu umplutura de dovlecei

Cannelloni cu umplutura de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei sare, piper, branza de burduf, patrunjel, cascaval, sos alb, cannelloni. Ingrediente: 600 g dovlecei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn de masline sare piper 250 g branza de burduf 2 linguri patrunjel verde tocat 80 g cascaval ras 250 ml sos alb […]

Cartofi cu branza de vaci

Cartofi cu branza de vaci

Cartofi cu branza de vaci din: branza de vaci, zer, sos Worcester, ceapa, sare, ridichi, piper, piper Cayenne, miere, ceapa verde, cartofi. Ingrediente: 500 g branza de vaci 1/8 l zer cateva picaturi de sos Worcester 1 ceapa sare 1 legatura ridichi piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1 lingurita miere 1 […]

Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi

Plăcintă cu peşte şi cuşcuş

Plăcintă cu peşte şi cuşcuş din: faina, apa, lapte, cuscus, ardei gras, vanata, fileuri de peste, fasole boabe, smantana, drojdie, oua, ulei de malsine, sare, piper, patrunjel, salata verde, legume de sezon. Ingrediente: 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce 250 g cuşcuş doi ardei graşi o vânătă 500 g fileuri de […]

Paine cu branza coapta si rosii

Paine cu branza coapta si rosii

Paine cu branza coapta si rosii din: paine, ketchup, rosii, telemea, sare, piper, paturnjel, usturoi, ulei. Ingrediente : 1 paine pentru sandviciuri (bagheta sau paine neagra patrata) 5 linguri ketchup 500 g rosii 400 g branza telemea sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 4 linguri untdelemn   Mod de preparare: Se […]

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei pane

Budinca de dovlecei pane din:dovlecei, oua, faina, ulei, cascaval, smantana, paturnjel. Ingrediente: 3-4 dovlecei tineri 2 oua putina faina ulei pentru prajit cascaval sau branza rasa smantana patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se taie felii circa o jumatate de centimetru, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda. […]

Cuscus cu sos caramel

Cuscus cu sos caramel

Cuscus cu sos caramel din: cuscus, ardei capia, ceapa, usturoi, ciuperci, ulei de masline, zahar, pasta de tomate, amidon, lamaie, sare, piper, patrunjel, fasole alba. Ingrediente: 300 g cuşcuş un ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 400 g ciuperci 5 linguri de ulei de măsline 100 g zahăr tos o lingură de pastă […]

Dovlecei fripţi cu mentă

Dovlecei cu negru de sepie

Dovlecei cu negru de sepie din: orez, ardei, ceapa, dovlecei, morcov, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lamaie, rozmarin. Ingrediente: un pachet orez cu negru de sepie şi calamari un ardei gras roşu un ardei gras galben o legătură ceapă verde 4 dovlecei un morcov un sfert de ţelină un căţel de usturoi 4 […]

Rondele de vinete cu branza de capra

Rondele de vinete cu ton

Rondele de vinete cu ton din: vinete, ton, rosii, ceapa, cascaval, sare, piper, patrunjel, ulei, ansoa. Ingrediente: două vinete, două cutii cu ton în ulei 3 roşii două cepe, 300 g caşcaval sare piper pătrunjel ulei de măsline anşoa   Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în felii subţiri şi se condi­mentează. Se […]

Rosii umplute cu spanac

Rosii umplute cu spanac

Rosii umplute cu spanac din: rosii, telemea, spanac, oua, telina, morcov, sare, piper, marar, ulei, ceapa, usturoi, cartofi. Ingrediente: 8 roşii 300 g brânză telemea un kg spanac două ouă o ţelină un morcov sare piper mărar ulei de măsline o legătură de ceapă 3 fire de usturoi verde cartofi   Mod de preparare: Se […]

Placintele de cartofi cu susan

Placintele de cartofi cu susan

Placintele de cartofi cu susan din: cartofi, oua, faina, ulei, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente : 500 g cartofi 2 oua 50 g faina 200 ml ulei 40 g unt 3 prize nucsoara rasa sare piper   Ingrediente pane: 2 albusuri, 50 g gris fin, 50 g faina, 2 linguri seminte de susan, sare, piper. […]

Retete Traditionale de Porc pentru Masa de Craciun

Reteta stifado

Reteta stifado din: carne de vita, usturoi, untdelemn, sare, piper, nucsoara, cuisoare, chimen, bulion, otet, vin, rosii, ceapa, patrunjel. Ingrediente : 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin 1/2 lingurita de nucsoara macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii […]

Cartofi cu conopida si iaurt

Cartofi cu conopida si iaurt

Cartofi cu conopida si iaurt din: conopida, cartofi, ardei, unt, sare, sofran, curry, menta, iaurt. Ingrediente: 1 conopida mica 800 g cartofi (nesfaramiciosi) 1 ardei iute rosu 20 g unt topit sare 3/4 l concentrat de zeama de legume 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g) 1/2 lingurita curry 1/2 legatura menta 2 borcane iaurt […]

Sos bolognese cu carne

Pilaf cu sfecla rosie si prune uscate

Pilaf cu sfecla rosie si prune uscate din: orez, sfecla, prune, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, salata verde, castraveti. Ingrediente: 250 g orez o sfeclă roşie 200 g prune uscate o ceapă un căţel de usturoi sare piper ulei de măsline salată verde castraveţi verzi apă Mod de preparare: Sfecla roşie se spală, se şterge […]