Pachetele cu nuci si cafea

Pachetele cu nuci si cafea

  Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea măcinată un ou o jumătate de linguriţă de praf de copt sare topping de cafea physalis frişcă   Mod de preparare: Făina se cerne şi […]

deserturi

Leche Asada

  preparat specific peruan  Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă un sfert de ceaşcă de apă   Mod de preparare: Se amestecă laptele dulce cu cel praf, cu jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi ouăle. Intr-un vas se […]

Chiftele din piept de pui

Chiftele cu piept de pui si sos

  Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g porumb 800 g roşii oregano bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină legume de sezon   Mod de preparare: Feliile de pîine se înmoaie în […]

Clatite cu scortisoara

Clatite mexicane

  Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente (sare, piper, boia de ardei dulce şi iute) o lingură de pastă de tomate 5 linguri de caşcaval ras 3 linguri de ulei 20 de clătite gata […]

Flori cu branza de capra

Flori cu branza de capra

  Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă sare piper legume de sezon   Mod de preparare: Orezul se spală cu apă rece pînă cînd se elimină tot ami­donul, se pune la fiert […]

Frigarui cu vita marinata

Frigarui cu vita marinata

  Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3 căţei de ustu­roi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt două lingurii de seminţe de susan o lămîie ulei sare piper piure de cartofi salată die linte   Mod de preparare: Carnea de vită se […]

Tacos cu carne tocata

Tacos cu carne tocata

O reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare dulce, varza si smantana. Ingrediente: 500 g carne tocată 300 ml bere o ceapă mare tăiată mărunt 100 g porumb dulce 100 g mazăre dulce o foaie de tacos (obţinută din făină de grâu, făină de mălai, apă şi ou şi coaptă în […]

Tambli

Tambli

O reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos, tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei chile roşii 3-4 căţei de usturoi o jumătate de nucă de cocos un tamarind de mărime mică sare două căni de apă   Mod de preparare: Intr-un bol se mixează chile […]

Tocanita de cartofi cu peste

Tocanita de cartofi cu peste

Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare piper mălai salată de varză   Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un vas cu apă […]

Porc Chile Verde

Porc Chile Verde

  Ingrediente: 8 bucati de chiles o lin­gură de chimen persan două linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4 căni de apă   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încălzit se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi mexicani). Se lasă […]

Orez pescăresc cu scoici si calamari

Curry de orez cu scoici

  Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline sare piper o linguriţă de pudră de curry salată ruccola nucşoară scorţişoară   Mod de preparare: Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare să […]

Cosulete cu legume

Cosulete cu legume

  Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g roşii 300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei de măsline sare piper varză mărar   Mod de preparare: Vinetele se spală, se curăţă de coajă din loc în loc, se taie în felii mai […]

Mazare cu ciuperci

Mazare cu rinichi de porc

  Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere pătrunjel sare piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui vin roşu   Mod de preparare: Ceapa şi […]

Dovlecei umpluti cu legume

Dovlecei umpluti cu legume

  Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi 100 g unt o linguriţă de pudră de curry sare piper roşii cherry ulei smântână mărar   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă şi se […]

Ratatouille de legume

Ratatouille simplu

  Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vi­nete 450 g dovle­cei 4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă de piper negru două linguri de amestec de ierburi   Mod de preparare: Ardeii se curăţă şi se taie jullien. Se toacă cepele, roşiile, vinetele şi dovleceii. Se […]

Cartofi ca la Bistrita

Cartofi ca la Bistrita

  Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper zeamă de carne sau de oase   Mod de preparare: Se taie felii cartofii curăţaţi de coajă şi se aşază într-o tavă. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei, după care se adaugă peste cartofii presăraţi cu sare […]

Cum se prepara fasole verde cu ceapa

Mancare ardeleneasca de fasole verde

  Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion 100-150 g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi două linguriţe de făină mărar verde pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă fasolea verde (se pot pune şi păstăi galbene), apoi se fierbe în […]

Pilaf cu macrou si masline

Pilaf de legume cu peste

  Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de ceapă verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu seminţe două linguri de pastă de tomate ulei de măsline sare piper pătrunjel varză murată chimen   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se curăţă […]

Sote de ficat de porc

Sote de ficat de porc

  Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin sare şi piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Căliţi-o în jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine sticloasă puneţi […]

Arroz con Pollo

Arroz con Pollo – Orez cu pui

Arroz con Pollo din: piept de pui, usturoi, ceapa, ulei de masline, orez, supa de pui, coriandru, mazare, ardei iuti, sare, piper. preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui mici doi căţei de usturoi o ceapă tocată mărunt o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline 3 ceşti de orez 5 ceşti de supă […]

Placinta cu dovlecei si cascaval

Placinta cu dovlecei si cascaval

    Ingrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce (de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de ustu­roi sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi usturo­iul, tai dovleceii rondele, roşiile bucăţele şi usturoiul mărunt şi le căleşti pe toate în ulei. Laşi […]

Legume gratinate cu orez

Legume gratinate cu carnati

  Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi de porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci pleurotus o ceapă ulei de măsline sare piper busuioc verde usturoi   Mod de preparare: Porumbul şi broccoli se spală şi se pun la fiert în apă fierbinte în […]

Salata de surimi cu porumb

Rulouri cu surimi

  Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două linguri de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de pudră de curry piper 4 foi de alge sos de soia mărar salată de crudităţi   Mod de preparare: Orezul se spală cu […]

Specialitate de ciuperci cu ardei

Tocanita de ciuperci cu telina si miez de nuca

Ingrediente: 800 g ciuperci doi cartofi o ţelină 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două linguri de sos de soia sare piper o frunză de dafin 8 boabe de piper orez paste verdeaţă   Mod de preparare: Ţelina şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în jumătăţi. Se pun […]

Pate de pui cu coniac

Bagheta cu pui si masline

O reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar, muraturi si sos de rosii picant Ingrediente: două piepturi de pui 500 g făină 3 ouă 25 g drojdie o lingură de zahăr tos 150 g unt 100 ml […]

Sos de fasole si porumb

Fasole alba cu sos iute

O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si migdale. Ingrediente: 300 g fasole un morcov un sfert de ţelină o legătură de ceapă verde doi că­ţei de usturoi boia […]

Lipie cu falafel şi pastă de susan

Lipie aromata

Lipie aromata din: faina, apa, drojdie, zahar, sare, cimbru, muguri de pin, usturoi, piper, ulei de masline, unt, smantana, iaurt. Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g drojdie o linguriţă cu  zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri de pin 3 căţei de usturoi […]

Orez cu sos de mango si fasole neagra

Orez cu sos de mango si fasole neagra

Orez cu sos de mango si fasole neagra din: ulei de masline, ceapa, morcov, usturoi, chimen, coriandru, chilli, patrunjel, ghimbir, supa, amidon, ardei, mango, fasole, suc de lamaie, orez. Ingrediente: o lingură de ulei de măs­line două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de […]

Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume si orez

O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 100 g boabe de porumb 250 g fasole verde 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia roşii 200 g roşii […]

Sandvis pane de dovlecel si cascaval

Sandvis pane de dovlecel si cascaval

Sandvis pane de dovlecel si cascaval din: dovlecel, cascaval, oua, faina, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul felii subţiri, care să nu depăşească rondelele de dovlecei. Baţi ouăle cu un […]

Sufleu de paste cu carne

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval din: cartofi, ceapa, ulei, carne, margarina, faina, curry, supa, smantana, cascaval, sare, piper, boia.   Ingrediente: 800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata 40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de […]

Budinca de dovlecei cu porumb

Orez cu dovlecei

Orez cu dovlecei din: dovlecei, ceapa, orez, patrunjel, oua, cascaval, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet   Mod de preparare: Tai dovleceii spălaţi bucăţele şi-i căleşti împreună cu ceapa tocată în ulei încins. Adaugi şi […]