Vinete umplute cu legume si orez

Printeaza

Vinete umplute cu legume si orezO reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 150 g orez
  • 100 g boabe de porumb
  • 250 g fasole verde
  • 100 g fasole roşie boabe
  • doi ardei capia roşii
  • 200 g roşii cherry
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • jumătate de linguriţă cu pudră de curry
  • sare
  • piper
  • ulei
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte şi se fierbe în apă cu sare. Fasolea verde se spală, se rupe în bucăţi mai mici şi se fierbe.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă devin transparente, se adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se mai lasă cinci minute pe foc.

Se adaugă orezul spălat, o cană cu apă, sare şi piper. Se fierbe pînă cînd orezul este moale, se adaugă pudra de curry, fasolea verde şi cea roşie, se amestecă şi se lasă să se răcească.

Vinetele se spală, se goleşc de miez, se umplu cu ames­tecul de orez cu legume, roşiile şi boabele de porumb, se stropesc cu ulei şi se introduc în cuptor.

Se coc 25 de minute la foc potrivit, se presară cu roz­marin tocat şi se servesc. Miezul de la vinete se poate toca şi adăuga la umplutură.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.