Pachetele cu nuci si cafea

Printeaza

 

Ingrediente:Pachetele cu nuci si cafea

  • 600 g făină
  • 75 g unt
  • o linguriţă de oţet de mere
  • 200 ml apă
  • 150 g miezuri de nucă
  • două linguri de miere
  • o lingură de cafea măcinată
  • un ou
  • o jumătate de linguriţă de praf de copt
  • sare
  • topping de cafea
  • physalis
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Făina se cerne şi se pune într-un vas mai mare. Se adaugă untul tăiat cubuleţe, apa în care s-a dizolvat un vîrf de linguriţă de sare, praful de copt, oul şi oţetul. Se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să stea zece minute.

Miezurile de nucă se toacă mărunt, se amestecă bine cu mierea şi cafeaua. Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se taie pătrate mai mari şi în mijloc se aşază umplutura de nuci şi cafea.

Se strîng marginile şi i se dă formă de pacheţel. Se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt, se introduc în cuptor şi se coc 15-20 de minute la foc potrivit.

Se scot din tavă, se lasă să se răcească pe un grătar de bucă­tărie şi se decorează cu topping de cafea. Se pot servi simple sau cu o salată din physalis şi frişcă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.