Tocanita de cartofi cu peste

Printeaza

Tocanita de cartofi cu peste

Ingrediente:

  • 800 g cartofi
  • 800 g peşte
  • 600 g roşii
  • 3 morcovi
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de usturoi verde
  • ulei de floarea-soareilui
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • mălai
  • salată de varză

 

Mod de preparare:

Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un vas cu apă rece. Ceapa şi usturoiul verde se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Roşiile se opăresc câteva minute, se curăţă de pieliţa şi se toacă în cubuleţe.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se prăjesc feliile de cartofi şi de morcovi timp de cinci minute pe fiecare parte, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tocate. Se toarnă roşiile, se adaugă sare şi piper după gust.

Se amestecă şi se lasă să fiarbă până când feliile de morcovi s-au înmuiat. Dacă este nevoie, se mai adaugă un pahar de apă. Peştele se taie în bucăţi mai mici, se scurge de apă şi se prăjeşte în ulei încins.

Se scoate pe un platou şi se serveşte alături de tocăniţa fierbinte de cartofi şi se presară pătrunjel tocat. Se serveşte cu mămăligă caldă sau salată de varză.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.