Jumari ca la Oltenita

Jumari ca la Oltenita

Jumari ca la Oltenita din: oua, cartofi, carnati, costita, ceapa, ficat de porc, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă afumată 1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le prăjeşti […]

Rulada in foitaj

Rulada in foitaj

Rulada in foitaj din: aluat foitaj, muschiulet de porc, broccoli, unt, lapte, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1 broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare piper boabe Mod de preparare: Pune muşchiuleţul la fiert în apă cu […]

Cozonac umplut

Cozonac umplut

Cozonac umplut din: cozonac, frisca, ciocolata, lichior, portocala, stafide, esenta de rom. Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100 ml lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom   Mod de preparare: Laşi stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Tai baza cozonacului şi-i scoţi miezul astfel încât […]

Zacusca dietetica de vinete

Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3 linguri bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs,apoi se toaca. Se coc ardeii, se curata de pielite, cotoare si […]

Tort de clatite cu ciuperci si verdeata

Clatite cu ciuperci si smantana

 Clatite cu ciuperci si smantana din: oua, lapte, faina, sare, ulei, carne de vita, ciuperci, ceapa, smantana sau iaurt, piper. Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei   Ingrediente umplutură: 1 kg carne de vită, 1 bor­can ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g smântână sau iaurt, sare, piper, ulei.   […]

Pachetele cu stafide si ardei

Pachete surpriza cu sos picant

Pachete surpriza cu sos picant din: faina, apa, ulei, drojdie, sare. Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaş­că apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ drojdie sare     Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură (slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper. Ingrediente sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei […]

Sandvis cu ou 

Oua scotiene

Oua scotiene din: carne tocata, pesmet, ulei, oua. Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua   Mod de preparare: Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi  subţire de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul rămas bătut, apoi prin pesmet […]

Somon in pergament cu visine

Somon in aspic

Somon in aspic din: somon, lamaie, masline, merisoare, morcovi, telina, gelatina, patrunjel, ienibahar, sare. Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de enibahar sare   Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina şi morcovii tăiaţi după cum doreşti, […]

Plăcintă cu cartofi si ceapa

Placinta cu praz si cascaval

Placinta cu praz si cascaval din: aluat, praz, cascaval, unt, oua, pesmet, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval (telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o lingură făină sare piper   Mod de preparare: Prazul, curăţat, spălat şi tăiat […]

Andive umplute

Andive umplute cu branza si boia dulce

Andive umplute cu branza si boia dulce din: andive, branza de vaci, chimen, unt, boia, sare, piper. Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 linguriţă boia dulce sare piper   Mod de preparare: Speli andivele şi le desfaci frunzele. Freci brânza de vaci cu untul, sare şi […]

Ciuperci umplute cu carne de pui

Ciuperci umplute cu pui

Ciuperci umplute cu pui din: ciuperci, pulpe de pui, morcov, ceapa, sare, piper, ulei, salata. Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare piper ulei frunze de salată pentru decor   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai picioruşele şi opăreşti pălăriile în apă cu sare. Tai mărunt picioruşele, […]

Ficat de vitel in sos picant

Stufat de vitel

Stufat de vitel din: carne de vitel, ceapa, bulion, usturoi, verdeata. Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2 fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă pentru o oră. în acest timp, cureţi usturoiul şi […]

Pateuri cu aluat si umplutura de urda

Pateuri cu aluat si umplutura de urda

Pateuri cu aluat si umplutura de urda din: urda, faina, margarina, chimen, sare, oua, drojdie, lapte, gris. Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet mar­garină 1 linguriţă chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1 linguriţă griş   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte […]

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita din: faina, galbenus, margarina, oua de prepelita, ciuperci, ceapa, pasta de tomate, cimbru, salata, maioneza, patrunjel,  sare, piper. Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă 400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă rasă de cimbru uscat […]

Pipote cu smantana

Tocanita din pipote de pui cu cartofi noi

Tocanita din pipote de pui si cartofi noi din: pipote de pui, ceapa, morcov, cartofi, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pipotele şi le ru­meneşti în ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt […]

Bucataria lui Jamie Oliver

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 33 (video) – usor de preparat

Vrajitoriile lui Jamie Oliver din: creveti, paste, ulei de masline, usturoi, harissa, suc de rosii, sare, piper, suc de lamaie.   Ingrediente: Creveți proaspeți sau congelați, curățați și decorticați Paste (de exemplu, spaghetti sau linguine) Ulei de măsline extravirgin Câteva căței de usturoi, tocați Harissa (un condiment nord-african picant) Suc de roșii sau roșii cherry […]

Chec cu cascaval si ceapa verde

Chec cu cascaval si ceapa verde

Chec cu cascaval si ceapa verde din: cascaval, ceapa, oua, lapte, unt, faina, praf de copt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte 60 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de […]

Rulada de carne tocata cu branza

Rulada din 3 feluri de carne tocata cu spanac

Rulada din 3 feluri de carne tocata cu spanac din: carne tocata, oua, cascaval, spanac, paine, lapte, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3 felii pâine 1 cană lapte 1 […]

Mancare de mazare cu afumatura

Mancare de mazare, morcov si mustar

Mancare de mazare, morcov si mustar din: mazare, rosii, morcovi, ulei, marar, ceapa, faina, mustar, sare, piper, zahar. Ingrediente:    800 g mazăre verde 5 roşii 2 mor­covi 200 ml ulei 1 legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină 2 linguri muştar iute sare piper zahăr   Mod de preparare: Speli mazărea şi o pui la […]

Ardei umpluti cu carne de curcan si ceapa verde

Ardei umpluti cu urda si orez

Ardei umpluti cu urda si orez din: ardei, urda, orez, ceapa, pasta de rosii, oua, faina, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru   Mod de preparare: Cureti ardeii,ii speli, ii oparesti […]

Placinta cu cartofi si telina

Placinta cu cartofi si telina

Placinta cu cartofi si telina din: cartofi, telina, mar copt, oua, cascaval, ceapa, unt, sare, piper, unt. Ingrediente: 650 g cartofi făinoşi 350 g rădăcină de ţelină un măr copt 3 gălbenuşuri 50 g caşcaval ras o ceapă o lingură de unt un praf de sare piper măcinat unt topit pentru prăjit 4 fire de […]

Legume in test

Legume in test

Legume in test din: ciuperci, ceapa, merisoare, morcov, sos de soia, ulei patrunjel, sare, faina, lapte, smantana, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe merisoare salbatice 1 morcov 30 ml sos de soia ulei patrunjel sare 500 g faină 150 ml lapte 50 g smantană sare Mod de preparare: Amestecă făina cu lapte­le, smântână şi […]

Aripioare de pui cu susan si sos de salata verde

Aripioare de pui cu susan si sos de salata verde

Aripioare de pui cu susan si sos de salata verde din: aripioare de pui, oua, faina, sare, piper, susan, salata, iaurt, ulei. Ingrediente: 12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 lin­guri de iaurt ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o laşi să […]

Costita cu rosii la cuptor

Costita cu rosii la cuptor

Costita cu rosii la cuptor din: rosii, costita afumata, margarina, unt, paturnjel, sare, piper. Ingrediente: 1 şi 1/2 kg roşii 500 g costiţă afumată 100 g margarină 50 unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai rondele mai groase şi le laşi să se scurgă. Tai felii costiţa şi […]

Rulada cu afumatura

Rulada cu afumatura

Rulada cu afumatura din: carne de porc, morcov, ceapa, ciuperci, slanina, vin, ciuperci, carnaciori, costita afumata, cascaval, ceapa, ou, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de porc împănată 1 morcov 3 cepe 300 g ciuperci 150 g slănină 200 ml vin Pentru umplutură: 150 g ciuperci 150 g cârnăciori 100 g costiţă afumată […]

Budinca fiarta de spanac

Budinca fiarta de spanac

Budinca fiarta de spanac din: spanac, telemea, oua, pesmet, ceapa, usturoi, bulion, otet, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 100 g telemea 3-4 ouă 100 g pesmet 1 legătură  ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 linguri bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul şi îl […]

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Placinta valaha cu umplutura de cartofi si branza

Placinta valaha cu umplutura de cartofi si branza din: faina, drojdie, sare, apa, cartofi, branza, oua, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente aluat:  800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie), 3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei. […]

Aperitiv in foi de napolitana

Aperitiv in foi de napolitana

Aperitiv in foi de napolitana din: foi de napolitane, ciuperci, parizer de pui, oua, patrunjel, ceapa, sare, piper, ulei. Poate te intereseaza si: Prajitura dalmatian cu foi de napolitana Prajitura cu foi de napolitana si crema cu nuci si biscuiti Deliciu cu foi de napolitana   Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 […]

Placinta cu aluat de cartofi si stevie

Placinta cu aluat de cartofi si stevie

Placinta cu aluat de cartofi si stevie din: faina, lapte, cartofi, drojdie, usturoi, ulei, stevie, oua, cascaval, nuci. Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ drojdie 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri nuci pisate   Mod de preparare: […]

Macaroane cu 3 feluri de branza

Macaroane cu 3 feluri de branza

Macaroane cu 3 feluri de branza din: paste, smantana, branza topita, branza de burduf, cascaval, faina, ulei, usturoi, oregano, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g brânză de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei de usturoi oregano sare piper   Mod […]

Aspic cu portocale

Aspic cu portocale

Aspic cu portocale din: picioare de porc, slanina de sorici, morcovi, gelatina, portocale, smochine, sare. Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1 pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare   Mod de preparare: Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai […]

Tarta cu ton si spanac

Tarta cu ardei copti si carne tocata

Tarta cu ardei copti si carne tocata din: carne tocata, ceapa, oua, ardei copti, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare pătrunjel   Mod de preparare: Amestecă făina cu oul bătut […]