Saratele cu branza si chimen din: faina, telemea, bicarbonat, lapte, margarina, lapte batut, ou, chimen. Ingrediente: 500 g făină 250 g telemea 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură lapte dulce 250 g margarină 200 ml lapte bătut 1 ou 2 linguriţe chimen Mod de preparare: Cu 1 oră înainte de preparare, scoţi ingredientele din frigider. Dai […]
Branza Emmenthaler
PrinteazaBranza Emmenthaler
Considerată un sinonim al brânzei elveţiene, autentica brânză Emmenthaler provine din Valea Emmei aflată în apropierea capitalei elveţiene.
Până în prezent, nu a devenit subiectul unei protecţii la fel de stricte precum compatrioata ei Gruyere, astfel încât o mare parte a producţiei se desfăşoară în Franţa şi în Germania.
Brânza Emmenthaler poate fi imediat recunoscută după aspectul ei: este renumita brânză cu găuri!
Are o culoare galbenă închisă, o consistenţă destul de fermă şi este străbătută în mod uniform de goluri relativ mari.
Apariţia
acestora se explică astfel: una dintre speciile de bacterii folosite la fabricarea brânzei consumă acidul lactic din cheag, ceea ce produce dioxid de carbon gazos, care cauzează, la rândul său, găuri de aer în brânza care începe să se formeze din cheagul de lapte.
Elveţienilor le place să spună că găurile din brânză pot fi copiate de oricine, însă această brânză rămâne inimitabilă.
In Elveţia, este deseori folosită la prepararea unor fondue şi gratini. Se comercializează după o perioadă de maturare de 4-10 luni, sortimentele învechite păstrând şi ele acel gust delicat caracteristic.
Poate te intereseaza si:
Rulada-aperitiv umpluta cu crema de branza
Rulada-aperitiv umpluta cu crema de branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, pasta de ardei rosu, sare, telemea, spanac, crema de branza, sunca de Praga. Ingrediente: Pentru aluatul roşu: 2 ouă 2 linguri ulei 1 lingură smântână 13 g făină 1 linguriţă praf de copt 40 g pastă de ardei roşu sare Pentru […]
Blancmange cu branza si ananas
Blancmange cu branza si ananas din: branza dulce, smantana, zahar, gelatina, lapte, compot de ananas. Ingrediente: 350 g brânză dulce 100 g smântână 100 g zahăr 15 g gelatină 100 ml lapte 1 compot de ananas Mod de preprare: Tai ananasul cubuleţe şi îl laşi să se scurgă. înmoi gelatina în Vi din cantitatea […]
Pofta buna!