Bombite de cascaval si sunca

Printeaza

Bombite de cascaval si sunca din: unt, lapte, faina, oua, sunca, cascaval, unt, sare.

Ingrediente:Bombite de cascaval si sunca

  • 120 g unt
  • 500 ml lapte
  • 250 g făină
  • 8 ouă
  • 200 g şuncă tocată
  • 100 g caşcaval ras
  • 50 g unt
  • un vârf de cuţit sare

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert laptele cu untul şi sarea; când dă în clocot, se toarnă faina, proaspăt cernută, şi se amestecă energic până când aluatul se desprinde de vas. Se ia de pe foc, se continuă amestecarea până se mai răceşte, apoi se adaugă câte un ou şi se omogenizează bine.

Se unge tava cu unt şi se pun în ea, cu o linguriţă, moviliţe de aluat. Se dau la cuptor, unde se lasă, fără a deschide cuptorul, cel puţin un sfert de oră. După ce gogoşelele s-au copt şi răcit, li se taie un căpăcel, dar nu complet, şi se umplu cu şunca tocată, amestecată în caşcavalul ras.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.