Aripioare de pui cu sos
Printeaza
O reteta deliciasa de aripioare de pui, ceapa, ulei, vin alb, faina, smantana, unt, oase de vita, boia, sare.
Ingrediente :
- 4-5 aripioare de pui
- 250 g ceapă
- 150 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 150 g făină
- 150 g smântână
- 50 g unt
- 1,5 kg oase de vită sau de porc
- 1 linguriţă de boia (dulce sau iute, după cum vrei)
- sare
Mod de preparare:
Pui aripioarele la fiert în apă cu sare. Fierbi oasele de vită sau de porc separat în apă cu sare. între timp, pregăteşti sosul aşa. Cureţi ceapa, o tai mărunt, pui uleiul la încins, pui făina, fără să o rumeneşti şi adaugi şi ceapa.
Când ceapa capătă culoare galben-aurie, pui boiaua de ardei şi amesteci foarte bine. Stingi amestecul cu supa de oase (sau cu apă) şi cu smântână.
Adaugi sarea, vinul, mai fierbi 20 de minute, apoi adaugi untul şi amesteci continuu. Aduci la masă separat, airpioarele şi sosul.
Pofta buna!