Aripioare crocante cu chilli

Printeaza

Aripioare crocante cu chilli din: aripioare de pui, ou, lapte, faina, chilli, condimente, usturoi, sare, ulei.

Ingrediente:Aripioare_crocante_cu_chilli

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 1 cana făină
  • 3 lingurite chilli pudră
  • 1 lingurita condimente din legume uscate
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita sare fină
  • 1 litru ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Aripioarele se taie, se spală şi se pun într-o oală. Se acoperă cu 2 căni de apă rece în care se dizolvă 1/2 linguriţă usturoi granulat, o linguriţă de condimente din legume uscate şi o linguriţă de sare. Se lasă la frigider 2-4 ore.

Se pune oala pe foc şi se fierb aripioarele 10 minute de când începe apa să clocotească. Se scurg apoi de apă şi, după ce se răcoresc puţin, se şterg cu şerveţele absorbante de bucătărie. Se bate oul, apoi se adaugă laptele.

Într-o cutie cu capac se amestecă făina cu chili, 1/2 linguriţă de sare şi un vârf de linguriţă de usturoi granulat. Se trec aripioarele prin amestecul de făină, apoi prin cel de lapte şi iar prin cel de făină. Se încinge uleiul şi se prăjesc.

Aripioare crocante cu chilli

Aripioare_crocante_cu_chilli

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.