Antricot de vita la gratar cu rozmarin

Printeaza

Antricot de vita la gratar cu rozmarin din: antricot de vita, lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Antricot de vita la gratar cu rozmarin

  • 1 felie groasa (5-6 cm) antricot de vita cu os
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 fire de rozmarin
  • 2-3 fire de cimbru verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inainte de a fi pusă pe grătar carnea trebuie lăsată la maturat 2-3 zile, la frigider

Puneţi carnea pe grătar la foc iute şi întoarceţi-o după un minut. După încă un minut ridicaţi puţin mai sus grătarul, astfel încât focul să nu mai fie la fel de puternic, întoarceţi friptura şi mai frigeţi-o încă 4-5 minute pe fiecare parte.

Scoateţi-o apoi pe un platou, ungeţi-o cu ulei de măsline, puneţi peste ea cimbrul şi rozmarinul, presăraţi-o cu piper şi acoperiţi platoul cu un capac sau un castron.

Lăsaţi 5 minute friptura să se pătrundă de aromele uleiului şi mirodeni­ilor, după care serviţi-o caldă, tăiată în feliuţe, stropită cu zeamă de lămâie şi sărată după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.