Alimente pentru sanatate

Printeaza

Ca şi nucile, alunele, fie că vorbim de arahide sau de alunele de pădure, fac o concurenţă serioasă chiar şi celor mai apreciate fructe în ce priveşte nivelul crescut de antioxidanţi pe care îl conţin. In plus, sunt bogate în acid oleic, un tip de grăsime extrem de benefică, pe care numai uleiul de măsline îl mai oferă.

Studiile arată că alunele consumate cu moderaţie scad considerabil riscul de atac vascular. Tot ele previn formarea pietrelor la bilă.

Migdalele

Acestea oferă corpului nostru fibre, proteine, vitamine şi minerale necesare funcţionării optime.

Uleiul de migdale este folosit atât intern, ca adjuvant al digestiei, tonic muscular sau element nutritiv pentru creier, cât şi extern, datorită efectelor hidratante, de întinerire şi regenerare a pielii prin masaj.

Vitamina E se găseşte în cantitate mare în migdale, fapt ce scade considerabil riscul de atac de cord şi probleme cardiovasculare.

Consumate după masă, împiedică nivelul zahărului din sânge să crească brusc, iar riscul de diabet se micşorează astfel considerabil.

Nuci

Apreciate mai ales datorită conţinutului de omega 3, un tip de grăsime bună pe care corpul n-o poate asimila decât prin alimentaţie sau suplimente, nucile ar trebui să facă parte din dieta fiecărei familii.

Poţi beneficia de calităţile lor consumându-le ca atare, adăugând miez mărunţit în diverse salate sau folosindu-le ca ingredient la prăjituri.

Simbol al abundenţei şi fericirii în diverse culturi, fisticul este considerat totodată un fruct al dragostei.

Lăsând la o parte credinţele din folclor, boabele de fistic au multe calităţi dovedite ştiinţific: conţin o cantitate uimitoare de potasiu, dar şi grăsimi benefice.

Delicios şi hrănitor, este bogat în substanţe active antiinflamatoare şi anticancerigene. Conţine fibre, cupru, fosfor, potasiu, magneziu şi multe vitamine.

 

Alimente pentru sanatate

Alimente pentru sanatate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.