Supa rustica
PrinteazaSupa rustica din: linte galbena, bacon, apa, cartofi, morcovi, ulei, sare si piper.
- 250 g linte galbena
- 200 g bacon
- 2 l apa
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 5 linguri cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune lintea la fiert în 2 l de apă şi lasă la foc moderat. Dacă te grăbeşti, cumpără o conservă de linte. Intre timp, curăţă cartofii şi morcovii.
Taie toate legumele în cuburi măricele. Căleşte-le în trei linguri cu ulei. Toarnă 1/2 cană cu apă şi înăbuşă-le 5-7 minute în tigaia acoperită.
Adaugă legumele călite peste linte. Lasă-le să fiarbă împreună un sfert de oră. După ce au fiert legumele, dă oala deoparte şi pasează totul cu mixerul.
Taie baconul în pătrate şi căleşte-l în două linguri cu ulei. Pune-l peste crema de linte şi presară pătrunjel tocat, sare şi piper.
Supa rustica
Pofta buna!
N-am auzit pana acum desupa rustica