Tocăniţa de vara cu vinete coapte
PrinteazaTocăniţa de vara cu vinete coapte din: vinete, ceapa, ardei grasi, morcov, ulei, usturoi, rosii.
- 2-3 vinete
- 3-4 cepe
- 3-4 ardei graşi
- 1 morcov
- 1 pahar ulei
- 2-3 căţei de usturoi
- 1/2 kg roşii
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, ardeii, morcovul şi usturoiul, tai ceapa solzişori, ardeii fâşii, iar morcovul îl dai pe râzătoare. Pui apoi ceapa cu morcovul şi ardeiul să se călească în ulei.
Dacă este nevoie mai picuri puţină apă să nu se prindă mâncarea de cratiţă. Intre timp, coci vinetele şi când sunt gata, le cureţi de coajă şi le scurgi bine de zeamă. Peste legumele călite adaugi apoi roşiile fără coajă, tăiate felii şi când mâncarea este aproape gata pui vinetele coapte tocate.
Mai dai în câteva clocote, adaugi usturoiul tocat si pătrunjelul verde tăiat fin şi dai tocăniţa deoparte.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tocanita de vinete coapte
- mancare cu vinete coapte
- mancarica de vinete coapte
- tocana de vinete coapte
- mancare vinete coapte
- retete cu vinete coapte
- tocanita de vinete
Buna tocanita cu vinete coapte