Inghetata cu urda si piersici

Printeaza

Inghetata cu urda si piersici din: galbenusuri, scortisoara, urda, zahar, lapte, frisca, piersici si cognac.

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 200 g urda
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 g frisca batuta din smantana proaspata
  • 500 g piersici
  • 50 ml cognac

 

Mod de preparare:

Curăţaţi piersicile de coajă şi eli­minaţi sâmburii, mărunţiti-le cu un blender, stropiţi-le cu cog­nac şi lăsaţi amestecul la rece.

Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi scorţişoara, până obţineţi un amestec cremos.

Adăugaţi lap­tele, amestecând mereu şi apoi puneţi amestecul la bain-marie, la foc potrivit.

Amestecaţi în­continuu, pentru a nu se prinde de vas.

Când amestecul începe să se îngroaşe, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi frişca, urda şi piureul de fructe, amestecaţi şi lăsaţi-l la răcit.

Puneţi-l la con­gelator pentru 5-6 ore. La ser­vire, ornaţi cu frunze de mentă, biscuiţi, frişcă, fructe proaspete, sirop de fructe.

 

Inghetata cu urda si piersici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.