Ficăţei cu ciuperci si vin
PrinteazaO reteta de ficatei cu ciuperci si vin din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, vin rosu, supa concentrata de pui, ulei de floarea soarelui, foid e dafin, sare, piper si patrunjel.
- 12 ficăţei de pui
- 300 g ciuperci proaspete
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 40 g margarină
- 100 ml vin roşu
- 100 ml supă concentrată de pui
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
pentru decor:
- 1/2 legătură pătrunjel sau mentă
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul împreună cu margarina într-o cratiţă, adaugă ceapa curăţată şi tocată mărunt, foile de dafin şi ficăţeii spălaţi şi scurşi; căleşte totul circa 5 minute.
Curăţă bine ciupercile, taie-le lamele subţiri, pune-le peste ficăţei şi căleşte-Ie încă 5 minute. Stropeşte cu vin şi, când acesta s-a evaporat, adaugă puţină supă, şi usturoiul zdrobit. Potriveşte gustul de sare şi piper şi continuă fierberea circa 15 minute.
Serveşte preparatul cald, ca felul întâi sau ca fel principal presărat, după preferinţă, cu pătrunjel sau cu mentă tocată.
Ficăţei cu ciuperci si vin
Pofta buna!