Tarta cu mere
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu mere, faina, unt, oua, zahar, smantana, scortisoara.
- 300 g de făină
- 160 g de unt
- 4 gălbenuşuri
- 120 g de zahăr
Ingrediente umplutura:
- 1 kg de mere
- 200 ml de smântână dulce
- 1 baton de scorţişoară
- 30 g de zahăr
Mod de preparare:
Pentru a obţine aluatul, amestecaţi făina, untul, trei gălbenuşuri şi zahărul. Frământaţi-le 5 minute, întindeţi aluatul în tavă ridicandu-l uşor pe pereţii tăvii, înţepaţi-l cu o furculiţă şi puneţi tava în frigider pentru un sfert de oră să se lege puţin aluatul. .
Puneţi-o apoi în cuptorul încins la 180° C pentru aproximativ 20 de minute. Dacă vreţi să fiţi siguri că aluatul e protejat, acoperiţi-l cu o foaie de copt pe care o fixaţi cu boabe de fasole.
Pentru umplutură, spălaţi merele, curăţaţi-le de sâmburi şi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi- le într-o tigaie cu o lingură de zahăr şi un batoane de scorţişoară.
Ţineţi-le pe foc mic 15 minute, să se înmoaie şi să se formeze în jurul lor un sos.
Luaţi-le de pe foc şi turnaţi peste ele smântână dulce în care aţi amestecat un gălbenuş, înainte de asta, asiguraţi -vă că merele s-au răcit puţin, altfel obţineţi o omletă subţire.
Turnaţi amestecul acesta în tavă, peste aluatul copt. Daţi tava la cuptor pentru alte 15-18 minute, la 160-170°C.
Tarta cu mere
Pofta buna!