Retete delicioase: Salata multicolora
PrinteazaO reteta de salata multicolora din: morcovi, telina, usturoi, cartofi, sfecla rosie, frunze de patrunjel, telemea, smantana, ulei de masline, mustar, sare, piper si delikat.
- 2 morcovi
- 0 jumătate de rădăcină de ţelină (cca. 150g)
- 2 căţei usturoi
- 4 cartofi potriviţi
- 250g sfeclă roşie coaptă la cuptor sau la conservă
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 100 g telemea
- 200 ml smântână
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă muştar
- sare
- piper
- delikat
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se răcesc şi se decojesc. Toate legumele se dau pe râzătoare şi se aşază fiecare într-un bol separat.
Usturoiul se pisează, se freacă cu un praf de sare, muştarul şi cu uleiul de măsline se adaugă foarte încet până se obţine un fel de maioneză, la care se adaugă smântână şi pătrunjelul mărunţit. Se condimentează sosul cu sare şi piper, după gust.
Intr-un bol se aşază straturile de legume rase alternativ cu sosul. De exemplu: un strat de cartofi, puţin sos, deasupra morcovi raşi, puţin delikat ţelină rasă, puţin sos, sfeclă roşie, şi se repetă straturile până se epuizează toate ingredientele.
Mie îmi place să fie mai multe legume şi mai puţin sos. Peste fiecare strat de legume presar condiment Delikat.
Salata multicolora
Pofta buna!