Rulada cu branza
PrinteazaRulada cu branza
- 4 ouă
- 1/2 l lapte
- 1/2 pachet margarina
- 1 praf sare
- 100 g faina
- 300 g branza dulce
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se pun la fiert într-o cratiţă 1/2 l lapte şi 1/2 pachet margarina. Se adaugă puţină sare. Când fierbe se dă deoparte şi se adaugă deodată 100 g făină (proaspăt cernută), amestecându-se repede, să nu facă cocoloaşe.
Se pune cratiţă din nou pe foc şi se amestecă tot timpul, până când începe să se desprindă de pe margini. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească. Atunci când sa răcit se adaugă întâi 4 gălbenuşuri şi apoi cele 4 albuşuri bătute spumă.
Se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc iute. Intre timp se freacă 300 g brânză dulce de vacă cu 50 g unt, se sărează, se adaugă după dorinţă chimen sau mărar verde.
Când rulada sa copt se răstoarnă pe un prosop umed. Se întinde repede brânza şi apoi se rulează cu ajutorul prosopului. Se scoate prosopul după ce s-a răcit. Rulada poate fi servită şi rece, şi caldă (se poate încălzi în cuptor când o servim).