Se taie cubulețe de 3-4 cm 800 g carne de pui fără os. Se sărează și se piperează; se așază într-un bol și se stropește cu 2 linguri ulei. Se toacă 2 cepe medii și 2-3 căței usturoi. Se încinge o tigaie antiaderentă încăpătoare și se prăjesc bucățelele de pui (condimentate și unse cu ulei). […]
Reteta zilei: Ostropel
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ostropel din: piept de pui, ceapa, bulion sau pasta de rosii, ulei si verdeata.
- un piept de pui
- o ceapa
- bulion sau pasta de rosii
- ulei pentru prajit
- verdeata
Mod de preparare:
Se taie in fasii pieptul de pui si se pune la calit in putin ulei.
Cand carnea si-a schimbat culoarea, se pune ceapa taiata solzisori si se calesc impreuna 5-6 minute, amestecand mereu.
Se pun 2 linguri de bulion (sau pasta de rosii), o cana de apa si se lasa la fiert 10- 15 minute.
Se presara verdeata tocata si putin usturoi pisat, sare si piper dupa gust.
Ostropelul poate fi servit cu putin piure de cartofi.
Ostropel
Pofta buna!
poate iti place si:
Ostropel de pasare cu patrunjel
Ostropel de pasare cu patrunjel din: gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel. Ingrediente: 1/2 găină mare 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 2 linguri cu bulion sare 4-5 căţei de usturoi 1 foaie de dafin piper boabe 3-4 tije de pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi pasărea, tranşaţi-o bucăţi potrivit […]
Pofta buna!