Ostropel de pasare cu patrunjel
PrinteazaOstropel de pasare cu patrunjel din: gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel.
- 1/2 găină mare
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu făină
- 2 linguri cu bulion
- sare
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- 3-4 tije de pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţaţi pasărea, tranşaţi-o bucăţi potrivit de mari, spălaţi în 2-3 ape şi lăsaţi să se scurgă în sită. Ştergeţi bucăţile de came cu şerveţele, apoi prăjiţi în ulei fierbinte.
Intoarceţi carnea ca să se rumenească pe toate părţile, apoi presăraţi faina în ulei. Amestecaţi timp de 1 min, stingeţi cu 2 căni de apă sau supă caldă, în care aţi diluat bulionul de roşii.
Acoperiţi, lăsaţi să fiarbă 1/2 oră cu usturoi tocat fin, sare, piper boabe şi o foaie de dafin. Când mâncarea a scăzut şi carnea a fiert, stingeţi focul, decoraţi cu pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!