Reteta zilei: Rosii gratinate cu aroma de usturoi

Printeaza

Rosii gratinate cu aroma de usturoi din: usturoi, ulei de masline, paine, rosii, zahar, sare, piper, busuioc, parmezan.

 

Ingrediente: Rosii gratinate cu aroma de usturoi

  • 8 catei usturoi, decojit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căni de pâine cuburi
  • 1.5 kg rosii tocate
  • 2 linguri zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • ½ cana busuioc, tocat
  • 1 cană parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.

Adăugați cubulețele de pâine și rumeniti aproximativ 5 minute, amestecând des.

Rosii gratinate cu aroma de usturoi

 

Între timp, amestecați roșiile, zahărul, sarea, piperul și usturoi într-un bol mare.

Adăugați amestecul de roșii în tigaie și gătiți încă 3-4 minute, până când roșiile încep să se descompună.

Se scoate de pe foc și se adauga busuioc.

 

Rosii gratinate cu aroma de usturoi

 

Transfearti amestecul de roșii într-un vas mare de copt și presărați parmezan.

 

Rosii gratinate cu aroma de usturoi

 

Coaceti 35-40 de minute.

 

Serviti preparatul cald.

 

Rosii gratinate cu aroma de usturoi

 

Rosii gratinate cu aroma de usturoi

 

Rosii gratinate cu aroma de usturoi

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Rosii gratinate cu mozzarella si busuioc

Rosii gratinate cu mozzarella si busuioc

O reteta de rosii gratinate cu mozzarella, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper, usturoi si o lingura de ulei. Ingrediente: 5 roşii mari 500 g mozzarella 200 ml smântână 150 ml supă de legume 1 legătură de busuioc sare piper 2 căţel de usturoi zdrobit 1 lingură de ulei   Mod de preparare: Roşiile […]

 

Perisoare în sos de roşii

Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza

Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza Ingrediente: 800 g cartofi mici 250 g came tocată macră (vită sau porc) 1 chiflă crocantă 3 ouă sare piper praf de paprika 800 g roşii mici grăsime pentru uns tava 400g smântână 200g caşcaval de oaie ras Preparare: Se spală cartofii şi se fierb […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.