Reteta zilei: Rosii gratinate cu aroma de usturoi
PrinteazaRosii gratinate cu aroma de usturoi din: usturoi, ulei de masline, paine, rosii, zahar, sare, piper, busuioc, parmezan.
- 8 catei usturoi, decojit
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căni de pâine cuburi
- 1.5 kg rosii tocate
- 2 linguri zahăr
- 2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
- ½ cana busuioc, tocat
- 1 cană parmezan ras
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați cubulețele de pâine și rumeniti aproximativ 5 minute, amestecând des.
Între timp, amestecați roșiile, zahărul, sarea, piperul și usturoi într-un bol mare.
Adăugați amestecul de roșii în tigaie și gătiți încă 3-4 minute, până când roșiile încep să se descompună. Se scoate de pe foc și se adauga busuioc.
Transfearti amestecul de roșii într-un vas mare de copt și presărați parmezan.
Coaceti 35-40 de minute.
Serviti preparatul cald.
Rosii gratinate cu aroma de usturoi
Pofta buna!





