Reteta zilei: Pui in stil japonez
PrinteazaO reteta foarte gustoasa de pui in stil japonez din: pulpe de pui, kaki, unt, ulei, patrunjel, sare, vegeta si piper.
Ingrediente:
- 600 gr pulpe de pui
- 400 gr kaki
- 50 gr unt
- 30 ml ulei
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 10 gr sare
- 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Fructele kaki se taie în două şi se feliază. Pulpele de pui se dezosează şi se îndepărtează şi pielea.
In uleiul încins, carnea se pune la călit pe flacără mică, până ce se rumeneşte pe ambele părţi.
Intr-un castron se ţine untul până când ajunge la temperatura camerei, a- poi se condimentează cu piper, baza pentru mâncăruri şi pătrunjelul tocat.
Lângă bucăţile de carne se pun la călit felii de kaki, iar după ce acestea se întorc, peste carne se pun bucăţi din untul condimentat, se acoperă vasul, se mai călesc circa 15 minute şi în final se condimentează totul după gust. Pentru ca preparatul să nu fie prea gras, înainte de a fi pus untul, se scurge grăsimea din tigaie fi se adaugă circa 50 ml vin alb sau apă.
Pui în stil japonez
Poftă bună!
Ce bine arata
Imi place! Mi-ai facut pofta 🙂