Reteta zilei: Fructe in sirop de vin

Printeaza

Fructe in sirop de vin din: vin rosu, suc de portocale, miere, scortisoara, cuisoare, cardamom, pere, smochine, caise, mere.

 

Ingrediente: 

  • 300ml vin rosu
  • 300ml suc de portocale
  • coaja si sucul de la 1 portocala
  • 3 lingurite miere
  • 3 batoane scortisoara
  • 4 cuisoare
  • 4 seminte cadamom
  • 2 pere, curatate si taiate in jumatati
  • 8 smochine
  • 2 caise uscate
  • 2 mere curatate si feliate

 

Mod de preparare:

Puneti vinul, sucul de portocale si coaja, impreuna cu mierea si condimentele, intr-o cratita.

Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada 2 minute.

Fructe in sirop de vin
Incorporati perele, smochinele si caisele, acoperiti si gatiti 25 de minute la foc mic. Amestecati ocazional.

Incorporati merele si mai gatiti 12-15 minute.

Fructe in sirop de vin
Scoateti fructele din cractita, aruncati condimentele si fierbeti sosul pana se reduce consideratbil.

Adaugati apoi peste fructe.

Fructe in sirop de vin
Serviti preparatul la temperatura camerei sau rece.

Fructe in sirop de vin

Fructe in sirop de vin

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Mic Dejun Echilibrat cu Fulgi de Ovăz și Fructe

Mic Dejun Echilibrat cu Fulgi de Ovăz și Fructe din: fulgi de ovaz, lapte, banana, nuci, miere, fructe de padure. Ingrediente: 1/2 ceașcă de fulgi de ovăz 1 ceașcă de lapte (poate fi lapte de vacă, lapte vegetal sau apă) 1 banană mare, tăiată în felii 1/4 ceașcă de nuci

 

Fructe Conservate în Sirop Natural

Fructe Conservate în Sirop Natural din: mere, pere, piersici, prune, apa, zahar, suc de lamaie, vanilie sau scortisoara. Descoperă rețeta tradițională de fructe conservate în sirop natural. Află cum să pregătești un desert delicios și sănătos, bogat în arome și istorie. Încă din antichitate, conservarea fructelor a fost o metodă apreciată de a prelungi durata […]

 

retete

Pavlova cu Fructe de Pădure și Cremă de Mascarpone

Pavlova cu Fructe de Pădure și Cremă de Mascarpone din: albusuri de ou, zahar pudra, otet alb, extract de vanilie, amidon de pormb, smantana, mascarpone, fructe de padure.   Ingrediente: 4 albușuri de ou 250 g zahăr pudră 1 linguriță oțet alb 1 linguriță extract de vanilie 1 linguriță amidon de porumb 200 ml smântână […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.