Midii marinate
PrinteazaO reteta de foarte simpla de midii marinate cu vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, patrunjel si rosii bine coapte si tocate.
- un kilogram şi jumătate de midii proaspete,
- un sfert de cană de vin alb,
- două linguri de ulei de măsline
- doua linguri de suc de lamaie
- 3 catei usturoi zdrobiti
- o jumatate de cana de patrunjel tocat
- doua rosii bine coapte, tocate
Mod de preparare:
Se spala si se curata midiile si se pun intr-o tigaie larga. Se acopera bine, se da focul tare si se lasa asa, la aburi pana cand incep sa se desfaca, aproximativ 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se scot midiile din cochilii, pastrandu-se cate o cochilie pentru fiecare.
Se face o vinegreta din restul ingredientelor si se pune intr-un bol. Se adauga midiile calde si se lasa la marinat la temperatura camerei, timp de o ora.
Cand se serveste, se pune o midie si marinata intr-o jumatate de cochilie. Se aranjeaza toate pe un platou si se servesc.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- midii marinate