Placinta Banoffee
PrinteazaPlacinta Banoffee
Numele acestui desert oferă indicii în privinţa ingredientelor sale – banane şi bomboane toffee (caramele). De fapt, nu se folosesc caramele, ci lapte caramelizat, care poate fi preparat prin diverse metode; cea mai simplă presupune fierberea laptelui condensat în conservă între trei şi cinci ore.
Această creaţie este revendicată de un bucătar-şef pe nume lan Dowding, care a inventat reţeta în 1974, ca varietatea a unui desert american, într-un restaurant din East Sussex. Reţeta a fost publicată în cartea Secrets ofthe Hungry Monk.
Plăcinta originală constă dintr-un strat de fursecuri de ciocolată zdrobite, urmat de un strat de lapte condensat fiert. Când fierbeţi conserva de lapte, trebuie să vă asiguraţi că apa din oală nu s-a evaporat, altfel conserva poate exploda.
Stratul de lapte caramelizat este acoperit cu felii de banană, peste care se adaugă frişcâ din abundenţă. O retetă deosebit de delicioasă şi uşor de preparat în casă!