Placinta Banoffee

Printeaza

Placinta Banoffee

Placinta BanoffeeNumele acestui desert oferă indicii în privinţa ingredientelor sale – banane şi bomboane toffee (caramele). De fapt, nu se folosesc caramele, ci lapte caramelizat, care poate fi preparat prin diverse metode; cea mai simplă presupune fierberea laptelui condensat în conservă între trei şi cinci ore.

Această creaţie este revendicată de un bucătar-şef pe nume lan Dowding, care a inventat reţeta în 1974, ca varietatea a unui desert american, într-un restaurant din East Sussex. Reţeta a fost publicată în cartea Secrets ofthe Hungry Monk.

Plăcinta originală constă dintr-un strat de fursecuri de ciocolată zdrobite, urmat de un strat de lapte condensat fiert. Când fierbeţi conserva de lapte, trebuie să vă asiguraţi că apa din oală nu s-a evaporat, altfel conserva poate exploda.

Stratul de lapte caramelizat este acoperit cu felii de banană, peste care se adaugă frişcâ din abundenţă. O retetă deosebit de delicioasă şi uşor de preparat în casă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.