Reteta zilei: Salata calda de vita cu sos picant

Printeaza

Salata calda de vita cu sos picant din: vita, ulei de masline, ardei iute, ciuperci, ceapa verde, usturoi, suc de lime, sos de peste, sos de stridii, zahar brun, coriandru, salata verde, rosii cherry, castravete, seminte de susan.

 

Ingrediente: 

  • 675g friptura de vita
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 ardei iuti rosii, fara semințe și feliati
  • 225g ciuperci, tăiate felii

Ingrediente pentru sos:

  • 3 cepe verzi, tocate
  • 2 catei de usturoi, fin tocat
  • sucul de la 1 lime
  • 1-2 linguri sos de pește sau sos de stridii
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat

Ingrediente pentru servire:

  • salata verde, roșii cherry, castravete, semințe de susan

 

Mod de preparare:

Preincalziti gratarul, apoi gatiti friptura timp de 2-4 minute pe fiecare parte. Se lasă să se răcească timp de cel puțin 15 minute.

Utilizați un cuțit foarte ascuțit pentru a felia carnea subtire și așezați feliile într-un bol.

salata_calda_de_vita_cu_sos_picant

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mică.

Se adauga ardei iute fara semințe și tăiat felii, roșii și ciupercile și gatiti timp de 5 minute, amestecând din când în când.

Opriti focul si se adauga carnea, se amesteca si se acopera cu un capac.

salata_calda_de_vita_cu_sos_picant_02

Se amestecă toate ingredientele pentru sos, apoi se toarna peste amestecul de carne si se amesteca usor.

salata_calda_de_vita_cu_sos_picant_03

Aranjati pe un platou salata verde, rosii cherry, castravete.

Turnati deasupra amestecul din tigaie.

Presarati semintele de susan peste, apoi serviti.

salata_calda_de_vita_cu_sos_picant_04

Salata calda de vita cu sos picant

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.